Achter de rij

Dit is de actie van Alan Ralston
Actie is afgesloten Je kunt niet meer doneren
Normal c649e81196d28e442eb44a9157bdaf6f5c7194eb
van totaal € 500 (100%)

Ik hoop u nooit te treffen. Althans, op mijn werk. Ik werk namelijk als psychiater op een gesloten opname afdeling, en ik zie liever dat u, als u psychisch in de knel zit, tijdig en goed gesteund en geholpen wordt in uw vertrouwde omgeving. Het is al een aantal jaren een goed streven in de ggz hier het focus op te leggen, waarbij er geïnvesteerd is in o.a. samenwerking in de wijk, het opzetten van intensive home treatment, en meer regie bij mensen zelf om crises te voorkomen. Maar wij merken ook dat het beter kan. Soms staan onze mensen ook in de rij om de kliniek te verlaten, omdat de ambulante zorg onvoldoende geboden kan worden of omdat de sociale omstandigheden tekort schieten. Dat is niet alleen een kwestie van centjes, maar ook van samenwerking en coördinatie. Het is wrang dat de zorg voor mensen met ernstige psychiatrische problemen pas op de kaart is gekomen rond de 'personen met verward gedrag', waarbij de nadruk soms meer op de overlast voor de burger lijkt te liggen dan op de zorg voor onze naasten. Onder andere daarom is het belangrijk om dit geluid te laten horen. Een andere reden voor mij om dit te doen is omdat dit bij uitstek een thema is waar professionals, cliënten en naasten de handen ineen moeten slaan, om over te brengen aan de samenleving wat het betekent als je geen hulp kunt krijgen terwijl je ernstig lijdt, en om te laten zien dat het hier om medemenselijkheid en solidariteit gaat. En bovendien, de samenleving, dat zijn wij.

Trouwens de foto komt uit de aflevering 'De Geesteszieken' van De Hokjesman, een klein meesterwerkje, met veel zorg en toewijding gemaakt op het terrein van Dijk en Duin. Zie: https://www.vpro.nl/programmas/de-hokjesman/geesteszieken.html

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
€ 25 25-06-2017 | 09:52
€ 50 24-06-2017 | 18:12 Omdat ik graag iets wil betekenen voor professionals die zich met hart en ziel inzetten voor de publieke zaak. En omdat ik ervaringsdeskudige ben.
€ 25 23-06-2017 | 20:48 In het algemeen om bij te dragen aan positieve veranderingen in de GGz, aan Alan in het bijzonder vanwege zijn persoonlijke inzet waarmee hij al jaren ook buiten zijn directe werk zich inzet voor de GGz en zijn uitgebreide en heldere stukken die hij schrijft.
€ 15 14-06-2017 | 09:37
€ 82,50 24-04-2017 | 20:54