Waarom moeilijk doen, als het samen kan

Anneco Knoop

( Lid van team: Jouwpsychischeklachten.nl )

Deelnemer is afgesloten Je kunt niet meer doneren
Normal 097625f556790ee155ea1cadd0a5c3d166fe4519
van totaal € 250 (52%)

Mijn eerste paniekaanval kan ik me nog goed herinneren. Ik was 19 jaar en na een eerste nieuwe werkdag zat in de trein richting huis. Uit het niets werd ik heel erg misselijk en had ik het gevoel dat ik moest overgeven. Na deze gebeurtenis heb ik elke dag in de trein gezeten met het gevoel dat ik moest overgeven. Tot ik het niet meer kon, ik had mezelf totaal uitgeput en voelde mij ontzettend ziek.

Na een lang traject van ziekenhuisbezoeken, kreeg ik uiteindelijk de diagnose “Paniekstoornis met Agorafobie (pleinvrees)” Dankzij cognitieve gedragstherapie durfde ik weer boodschappen te doen, auto te rijden en uit eten te gaan. Ik kreeg mijn leven weer langzaam terug. Toch zijn de paniekaanvallen altijd gebleven en ben ik onder begeleiding begonnen met medicatie.

De paniekaanvallen werden dankzij de medicatie minder heftig en kwamen ook minder voor. In deze periode kwam ik, zoals ik het zelf noem op mijn 25ein de pubertijd. Ik werd opstandig, maakte rigoureuze beslissingen en ging helemaal los.

Door omstandigheden moest ik op een gegeven moment van medicatie wisselen. Hierdoor werd ik een stuk rustiger en heb ik dingen bereikt waar ik op mijn 19eniet van had durven dromen. Natuurlijk is de paniekstoornis onderdeel van mij en zal ik hier mijn leven lang mee om moeten gaan. Gelukkig kan ik nu zeggen dat de paniekstoornis mijn leven niet meer beheerst.

Ik heb het geluk gehad met een behulpzame en begripvolle omgeving. Ook van de instanties heb ik alle hulp gekregen die ik nodig had.

De leeftijd van mensen die met psychische problemen te maken krijgen, wordt steeds lager. Helaas is er voor deze doelgroep nog geen passende hulp in de huidige Geestelijke Gezondheidzorg. Kun je voorstellen dat deze jeugd, onze toekomst is en hoe deze toekomst eruit komt te zien als deze groep niet de hulp krijgt die heel hard nodig is.

Daarom zet ik mij samen met het team van @jouwpsychischeklachten.nl in voor MIND. Met het bedrag dat ik hoop op te halen kan MIND, voorlichting geven op scholen, hulp en advies bieden, openheid bevorderen en de MIND Young Acadamy op scholen aanbieden.

Helpen jullie ook mee?

 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 50 22-06-2019 | 11:31 Lieve dochter wij zijn trots op jullie.
€ 15 11-06-2019 | 06:53 Zet m op Anneco! Hopelijk kun je met jouw eerlijke en open verhaal velen tot steun en aanmoediging zijn! Xx
€ 10 10-06-2019 | 19:35
€ 15 10-06-2019 | 17:46 Anneco Succes 💪 Gr fam Knoop
€ 5 25-02-2019 | 12:44