Wandeling door Nederland.

Anouk Pool
Qr
van totaal € 1 (47000%)

Samen met Tim ga ik het aan. Een lange wandeling door Nederland. 
Dit om een statement te maken. Wij willen het taboe rondom psychische problemen, net als veel anderen, verbreken.
Wij vragen op deze manier de aandacht en laten hierdoor zien dat wij sterk zijn!

Mijn verhaal is lang, ik kan er veel pagina's mee vullen. En dat terwijl ik nog maar 22 jaar ben. Dit keer zal ik het proberen kort te houden. Wanneer je meer wil weten, ik sta altijd open voor vragen, je kunt mij ook vinden op facebook en instagram.

Rond mijn 13/14e begon alles langzaam. Na jaren van onzekerheid en een aantal heftige gebeurtenissen in mijn leven, begonnen er bij mij eetproblemen te ontwikkelen. Waarbij ook een depressie.
Na een jaar van steeds minder eten, tot uithongeren aan toe, werd er aan de bel getrokken door klasgenoten. Mijn moeder regelde daarna een gesprek met een psycholoog, bij de huisarts. Na de 2e keer zij hij dat ik niet weer hoefte te komen, omdat ik niet praatte. Ik werd hier nog onzekerder door. Ik deed mij hierna jaren lang redelijk goed voor. Eten ging beter, maar in de plaats daarvan kwam zelfbeschadiging. Iets wat mij op de been hield. Zodat ik de innerlijke strijd en pijn minder voelde of dat het dragelijk genoeg was om weer even door te gaan. Ik was wakker tot diep in de nacht en ging braaf naar school. Uiteindelijk heb ik mijn diploma ook gehaald. Ondanks dat het echt niet goed met mij ging.
Ik ging naar het MBO op mijn 16e, ik koos beveiliging omdat ik ooit een droom had om bij de recherche te komen. Ik vond het altijd al onhaalbaar, maar kiezen moest ik toch. Ik had wel een leuke klas maar kon niet makkelijk mee komen. Zelfbeschadiging ging beter, maar wanneer dat weg viel, ging eten weer minder goed. Dit wisselde zich continu af, waardoor ik eigenlijk altijd destructief gedrag in zette om alles maar dragelijk te houden.
Na bijna een jaar liep ik weg naar een vriendin. Vanuit daar ben ik rechtstreeks naar een crisisafdeling gebracht, door mijn ouders, die het dezelfde dag nog wisten waar ik was.

Ik ben in zo'n 2 en een half jaar tijd 3x opgenomen geweest. Elke keer had ik het idee dat ik daarna wel weer verder kon met mijn leven, maar dit was helaas niet het geval. Ik viel continu terug in mijn slechte gewoontes en kon niet met mezelf leven. Ik volgde op dat moment emdr. Maar doordat ik zo onstabiel was, kon ik dit eigenlijk helemaal niet goed hendelen. Ik wist totaal niet wat ik met mezelf aan moest. Ik vond dat er meer moest gebeuren en ben op zoek gegaan. Uiteindelijk kwam ik bij een opname voor persoonlijkheidsproblematiek terecht. Hier ben ik de intake aangegaan en ik kon na een aantal maanden daar al in behandeling. Het was doodeng. Alles in groepsverband. 5 dagen in de week, de weekeinden thuis. Dag in dag uit geconfronteerd worden met vanalles en nog wat. Maar o zo waardevol.
Het was afzien, ontzettend zwaar en ik heb meerdere malen op het punt gestaan, dat het misschien niet handig was om verder te gaan met de opname, zo ook de therapeuten. Maar ik heb doorgezet. Ik heb het traject van in totaal 12 maanden klinisch en 3 maanden dagklinisch helemaal afgemaakt. En ik kan oprecht zeggen dat ik daar trots op ben!

Bij thuiskomst woonde ik inmiddels al weer op een begeleide woonvorm. Ik ben het jaar erna een aantal keer flink terug gevallen. Ik heb verschillende suicide pogingen gedaan en heb in een hele diepe crisis gezeten. Maar ik moet zeggen, dat heeft mij sterker gemaakt dan ik ooit had durven dromen. Ik kan nu weer genieten van kleine dingen. Ik droom weer over mijn toekomst en kijk er naar uit.
Op dit moment ben ik weer met emdr bezig, dit keer ben ik hier wel sterk genoeg voor en kom ik stapje voor stapje, waar ik wíl komen. Ik ben mezelf dankbaar dat ik mezelf al deze kansen telkens geef. Het zal zeker niet altijd makkelijk zijn. En ik zal vast nog wel een keer terug vallen. Maar dat kan ik hendelen.

Ik heb gekozen voor het leven!

Ik maak nog steeds mijn eigen weg en geniet op elke bestemming.

 

Veel liefs Anouk

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 110 05-12-2019 | 18:50 Nog een donatie van wandelen tussen 2 werelden wat onderweg nog binnen gekomen is.
€ 10 10-11-2019 | 19:13
€ 30 07-11-2019 | 07:25 Super trots op je Anouk!
€ 100 25-10-2019 | 19:44
€ 25 12-10-2019 | 00:04 Omdat ik het ontzettend goed vindt dat ze op deze manier hier de aandacht voor vragen. Anouk heel veel succes met de kilometers die je nog te voet gaat afleggen! Super goed!