Laat zien wie je echt bent!

Bastian Knoop

( Lid van team: Jouwpsychischeklachten.nl )

Deelnemer is afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 250 (98%)

Depressie, angst, een burn-out? Ik wist daar niets van af tijdens mijn middelbareschooltijd. Toen ik een jaar of 15 was ben ik gaan drinken, ik vond het heerlijk. Begon opeens te dansen, voelde me op mijn gemak als ik op een meisje afstapte. Vanaf mijn 18e ben ik ook drugs gaan gebruiken. Tien jaar later zat ik in de gevangenis.

Een jaar nadat ik vrij kwam zat ik vreselijk in de put. Ik heb nog geprobeerd of ik misschien toch niet weer kon gaan drinken maar dat bracht me alleen maar meer ellende.

Ik heb uiteindelijk, met de hulp van mijn familie, de stap genomen om naar een kliniek te gaan. Daar hoorde ik voor het eerst over depressie, angst en allerlei andere psychische problemen. Ik geloof dat ik elk label wel op mijn rug kon plakken.

Gelukkig heb ik een oplossing gevonden voor die problemen, ik heb keihard aan mijzelf gewerkt. Het ene moment wat enthousiaster dan het andere, maar het was het dubbel en dwars waard. Tegenwoordig doe ik dingen waar ik vroeger alleen maar van durfde te dromen. Als iemand mij toen had verteld wat ik vandaag de dag allemaal doe had ik ze voor gek verklaard.

Nog niet eens zo heel lang geleden ging ik naar bed met de wens de volgende dag niet meer wakker te worden. Vandaag de dag ben ik super dankbaar dat ik kan doen wat ik doe! Nogal een verschil als je het mij vraagt.

Ik vraag mij wel eens af of mijn leven anders zou zijn geweest als er toen iemand voor de klas had gestaan die kwam praten over psychische gezondheid.

Op 22 Juni ga ik samen met het team van @jouwpsychischeklachten mee doen aan Last man standing. Dit om een zo hoog mogelijk bedrag op te halen om psychische problemen bij jongeren te voorkomen. Met dit bedrag kan MIND voorlichting geven, hulp en advies bieden, openheid bevorderen en de MIND Young Academy op scholen aanbieden.

Help jij ook mee?

Neem ook gerust een kijkje op onze teampagina om kennis te maken met de rest van het team.

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 15 11-06-2019 | 06:47 Zet 'm op Bastian! Je doorzettingsvermogen en openheid zijn inspirerend voor mij en hopelijk voor velen! Xx
€ 15 10-06-2019 | 17:44 Bastiaan Succes hè Groet fam. Knoop
€ 10 16-04-2019 | 07:32
€ 15 15-04-2019 | 19:16
€ 10 10-03-2019 | 19:48