Caro op een paal

Caro Suringar

( Lid van team: Stand up and join team 'toffe peers'  )

Actie is afgesloten Je kunt niet meer doneren
Normal 3d408a47eddb80b54e2ae10930a4075aa7caacf6
van totaal € 250 (80%)

Lieve familie & vrienden, 

In juni ga ik samen met mijn collega's van de MIND Young Academy zo lang mogelijk op een paal staan om een bedrag op te halen waarmee we psychische problemen bij jongeren kunnen voorkomen. Onder andere de voorlichting die wij geven op middelbare scholen kan hiermee gesteund worden! Dit is heel belangrijk omdat een generatie jongeren dreigt op te groeien met psychische klachten en problemen door onder andere prestatiedruk. 

Zoals de meesten van jullie weten heb ik in de zomer van 2018 een depressieve periode doorgemaakt. Het was een periode van extreme somberheid, wanhoop en verlamming. Een periode van het verliezen van mezelf, verliezen van alles waar ik ooit waarde aan hechtte en opgesloten zitten in mezelf. Het was niet de eerste keer dat ik met deze donkere kant in aanraking kwam, maar wel de meest impactvolle keer. In zo'n periode trekt er een mist over die alle mogelijkheden wegneemt voor mijn leven. 

Het is een draaikolk

Een neerwaartse spiraal

Een doel voor mezelf gezet

om er in verstrikt te raken

Door scherpe tanden

een weg banen

Het licht staat op rood

Ik kan nog even niet gaan

Deze periode liep ongeveer tot december 2018, tot ik met de zon op mijn bakkes en vriendinnen aan mijn zij, op mijn surfplank in Marokko een soort innerlijk besluit heb genomen om er alles aan te doen met mijn depressie te leren leven en anderen ook te willen helpen hiermee te leven. 

Ik ben daarmee bezig door onder andere de lessen van de MIND Young Academy te geven op middelbare scholen en het MBO. We maken zo het bespreken van psychische klachten en problemen normaler, we halen het uit de taboesfeer. Tijdens deze lessen word ik vaak geraakt door de leerlingen, die elkaar beter leren kennen en herkenning vinden in het doorleefd hebben van moeilijke perioden die zij al (in hun soms nog maar korte leventje!) hebben meegemaakt.
Daarnaast ben ik bezig met het schrijven van een boek, samen met Sacha Verheij, waarin we weergeven wat de betekenis van depressie kan zijn. Wat wil het je duidelijk maken? Hoe te leven met depressie? Hoe kan je je depressie inzetten als kracht? En wat zegt het eigenlijk over het mens-zijn? 

Eén op de vijf mensen krijgt in zijn of haar leven te maken met een depressie. Het is een levensontwrichtend fenomeen en kan ernstige gevolgen hebben voor de mensen die er aan lijden en de omgeving. Ik wil me inzetten voor het leven van iedereen, ook mensen met psychische klachten of problemen.

Als je hier wat geld voor over hebt, zou ik dat heel fijn vinden en ben ik je zeer dankbaar!

 

 

 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 10 23-06-2019 | 08:45
€ 5 22-06-2019 | 21:25
€ 25 22-06-2019 | 17:43 Succes Caro zet hem op!!
€ 5 21-06-2019 | 21:04
€ 10 21-06-2019 | 15:59