"Something inside so strong"

Danielle Steentjes

( Lid van team: GGZ Rivierduinen  )

Deelnemer is afgesloten Je kunt niet meer doneren
Normal 1527ca6644dd4aaf3776b34a7837f7c0d78910af
van totaal € 500 (83%)

Vanaf mijn 14e jaar heb ik geworsteld met een psychische kwetsbaarheid en suicidaliteit. Door mijn psychische kwetsbaarheid heb ik de gevolgen van  (zelf)stigmatisering en sociale uitsluiting ervaren. Als jong meisje werd ik mij al bewust anders te zijn dan anderen. Echter heeft dit mij nooit weerhouden om volledig open te zijn over mijn psychische kwetsbaarheid.

Deze persoonlijke ervaring zorgen ervoor dat het van essentieel belang is om perspectief en hoop te blijven bieden op herstel bij mensen met een psychische kwetsbaarheid. Ik zie de noodzaak ervan in dat het belangrijk is om het onderwerp suïcidaliteit en (zelf)stigmatisering bespreekbaar te maken en te houden, zodat het taboe daarop mogelijk verdwijnt in de maatschappij. Ik ben dankbaar dat stichting 113 suïcide preventie hierin een belangrijke bijdrage levert.

“Alleen samen kunnen we suïcide voorkomen” (Stichting 113, 2018)

In de tijd waarin we leven zou er geen taboe meer moeten zijn als het gaat om psychische kwetsbaarheden, suicidaliteit en (zelf) stigmatisering.

“If we can share our story with someone who responds with empathy and understanding, shame can’t survive.” (Brene Brown, z.j.)

Ik sta op om psychische problemen bij jongeren te voorkomen....Je kunt mij en mijn collega's steunen door geld te doneren. 

Doel:

Met elkaar willen we een zo hoog mogelijk bedrag ophalen om psychische problemen bij jongeren te voorkomen. Dat is hard nodig, want een hele generatie dreigt psychisch ongezond op te groeien door o.a. schooldruk en psychische problemen. Met dit bedrag kunnen we voorlichting geven, hulp en advies bieden, openheid bevorderen en de MIND Young Academy op scholen aanbieden. 

Je kunt ons ook steunen en komen aanmoedigen op 22 juni bij Telstar Surfclub in Ermelo, waar ik samen met mijn collega's en anderen zo lang mogelijk op een paal ga staan.

Ik sta op... wie nog meer ???

Hartelijke groet,

Danielle Steentjes

 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 10 27-06-2019 | 16:13
€ 20 22-06-2019 | 11:11 Heel veel succes Daan! Met jouw doorzettingsvermogen en kracht weet ik zeker dat je blijft staan!
€ 20 21-06-2019 | 13:53 geweldig en zo hard nodig,ik ben trots op je daan
€ 5 17-06-2019 | 21:25 Zo belangrijk dit! Goed dat je dit doet Daniëlle!
€ 50 17-06-2019 | 21:15