Als ik stress heb ga ik bassen!

Frits Bosch
Deelnemer is afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 250 (112%)

Het liefst was ik met mijn basgitaar op een paal in het water gaan staan, maar omdat je mij dan niet kan horen koos ik voor de opname van mijn actievideo toch maar voor een tafeltje in mijn muziekkamer. Op 22 juni ga ik met een paar honderd mensen op een paal staan in het water voor de actie Last Man Standing van MIND. De bedoeling is  om een zo hoog mogelijk bedrag op te halen om psychische problemen bij jongeren te voorkomen. Ik weet uit ervaring dat muziek daar een belangrijke rol in kan spelen. Mijn zus Ineke speelde prachtig piano en is later professioneel geworden. Zij inpireerde mij om viool te gaan spelen maar ik koos later voor basgitaar. In de jaren 80 speelde ik in de funkrockband Skidmark en trad iedere week op in jongerencentra, discotheken en speelde in voorprogramma's van bekende bands als de Golden Earring en Herman Brood. Ook speelde ik in gevangenissen, revalidatiecentra en psychiatrische afdelingen. Daar zag ik hoe blij mensen konden worden van muziek. Later werkte ik mee aan een protestlied tegen de bezuinigingen in de GGZ, en dat werd een krachtig statement. Nu ben ik gepensioneerd maar de liefde voor muziek heeft mij nog steeds niet losgelaten. Ik treed nog regelmatig op met coverbands en doe mee met jamsessies en popquizzen. In mijn werk als psycholoog maakte ik ook altijd veel gebruik van mijn muzikale achtergrond en het helpt mijzelf ook goed om mijn hoofd leeg te maken: ‘als ik stress heb heb ga ik bassen’. Ik wil daarom een lans breken voor gebruik van muziek bij behandeling van psychologische en psychiatrische problemen. van jongeren. Dan moet er natuurlijk wel voor gezorgd worden dat er goede voorzieningen worden getroffen en daar is geld voor nodig. MIND kan met zijn grote netwerk een belangrijke rol spelen om dit te helpen organiseren. Muziek werkt echt therapeutisch weet ik uit ervaring!  Als je dat met mij eens bent geef dan een donatie!

Frits Bosch, gepensioneerd eerstelijnspsycholoog en schrijver van het boek met de (toepasselijke) titel  'Help de psycholoog verzuipt!'

 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 25 22-06-2019 | 12:15
€ 5 17-06-2019 | 16:00
€ 5 17-06-2019 | 10:20 Vaderdag cadeautje!
€ 10 16-06-2019 | 01:21
€ 7,50 15-06-2019 | 17:50
Bekijk alle

E-health om wachtlijsten GGZ weg te werken is luchtfietserij (Joop.nl)

13-04-2019 | 00:00  E-health om wachtlijsten GGZ weg te werken is luchtfietserij (Joop.nl)
Lees meer