Goudje Run Free Groningen

Dit is de actie van Goudje Run Free Groningen

( Lid van team: 21 km - MIND Blue Monday Run  )

Actie is afgesloten Je kunt niet meer doneren
Normal 221477061f4b992403b183e5c7963e7a3ff73d01
van totaal € 1.000 (27%)

Voor Run Free Groningen zet ik me nu enige tijd in om met mensen die bijvoorbeeld een depressie of een burnout hebben te gaan hardlopen, zodat ze zich weer beter gaan voelen. Zowel mentaal als fysiek. De reden dat ik dit doe is vanuit mijn achtergrond (Ik ben psycholoog en jobcoach), maar ook omdat ik zelf enorm veel baat heb bij hardlopen: het helpt me om beter met stress om te gaan, maar ook om beter in mijn vel te zitten. Hardlopen geeft me echt een boost, als ik me somber voel. Ik kan daar soms best veel last van hebben, zeker in de herfst en de winter. Om deze zelfde redenen doe ik mee aan de de Blue Monday Run op 15 januari 2018: ik ga maar liefst 21 km lopen!

Maar er is nog een persoonlijke reden.
Mijn oma Goudje heeft in haar leven veel last gehad van zware depressies. Deze depressies zijn haar uiteindelijk (indirect) fataal geworden. Van dichtbij heb ik meegemaakt hoe de depressie haar langzaam opvrat, haar verteerde en uiteindelijk klein kreeg. Ze was een vrolijke, fitte en grappige vrouw, de liefste oma die ik me kan wensen, maar tijdens depressieve periodes was daar weinig tot niks meer van over. 15 januari op blue monday ren ik daarom graag 21 kilometer voor haar.

Taboe.
Ik geloof dat er nog steeds een taboe heerst rondom deze ziekte en dat er nog steeds veel onwetendheid is over depressie. Ik wil er graag aan bij dragen om dit taboe te door breken en depressie bespreekbaar te maken: depressie is een ziekte en depressie kan een dodelijke afloop hebben! Praat er over met elkaar!

Supportgroepen.
Met jouw donatie steun je direct mensen met een depressie. Al het ingezamelde geld van deze Blue Monday Run stelt MIND beschikbaar voor het uitbreiden en doorontwikkelen van de supportgroepen van de Depressie Vereniging. In deze groepen vertellen mensen elkaar hoe zij leven met hun depressie. Zo'n groep kan een belangrijke rol (gaan) spelen in iemand zijn of haar leven. Het zorgt voor herkenning en erkenning. En het draagt bij aan herstel.

Op dit moment zijn er al bijna 60 supportgroepen in heel Nederland. Om deze supportgroepen te laten bestaan en uit te kunnen breiden, is geld nodig. Voor € 200,- kan 1 persoon het hele jaar deelnemen aan zo'n groep.

Alvast hartelijk dank voor je donatie!

Liefs, Goudje

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
€ 10 15-01-2018 | 23:37
€ 5 15-01-2018 | 15:09
€ 15 15-01-2018 | 11:24
€ 15 15-01-2018 | 10:53
€ 15 15-01-2018 | 10:07 Succes Goud! Kus