F#co Monday, let's run it

Ina Mennegat

( Lid van team: Mindful Run® Enter-Rijssen-Wierden )

Qr
van totaal € 250 (10%)

#Gedoe reductie! Wat leven we toch in een wereld van: moeten, aan zijn, een wilde ratrace met zoveel mogelijk kansen pakken. En dan is het de 3e maandag van januari. En opeens lijkt het of alles tegenzit. Een heftige confrontatie. Vooral met jezelf. Want je beseft als geen ander dat je te lang over je eigen grenzen bent gegaan. Maarrrrrrr, wat wil ik? Laten we eens beginnen met wat actie in de taxi. Beweeg! Kom op adem door samen op pad te gaan. Op weg naar minder stress en meer energie!

MIND Blue Monday Run 2020 Rijssen Enter Wierden

Hardlopen houdt je fysiek én mentaal fit! Dat zal elke hardloper kunnen beamen.

Toch kampen veel mensen met een depressie. Daarom organiseert Dare! de MIND Blue Monday Run 2020 in Enter. Het is een landelijk initiatief, waar we ons graag bij aansluiten.

Wat is de MIND Blue Monday Run?

Maandag 20 januari 2020 is het de zogenaamd meest depressieve dag van het jaar. Op deze dag zullen er voor de derde keer hardloopevenementen georganiseerd worden door mensen uit het hele land om aandacht te vragen voor de ernst van een depressie.

Iedereen kan meedoen en een eigen hardloopgroep om zich heen verzamelen. Het gaat niet om het winnen, maar om het samen aandacht te besteden aan depressie en wat dit voor impact op mensen en hun omgeving kan hebben.

Het doel

Met de MIND Blue Monday Run halen we geld op om psychische problemen te voorkomen en om mensen die hiermee te maken hebben te ondersteunen! Zo biedt MIND een online platform MIND Blue voor mensen met een depressie en kunnen mensen met hun hulpvragen bij MIND Korrelatie terecht.

Waarom rennen?
Ten eerste voor jezelf! Verschillende onderzoeken hebben bewezen dat rennen (en bewegen in het algemeen) depressieve klachten kan verminderen. Er is niet voor niets een speciale therapievorm hiervoor: ‘running therapy’ of ‘wandeltherapie’. Ook rennen we natuurlijk om aandacht te vragen voor de verschrikkelijke ziekte depressie en om geld op te halen voor MIND Blue.

Meer informatie over het initiatief: https://www.doemeemetmind.nl/project/mind-blue-monday-run-2020

Meer informatie over de MIND Blue Monday Run Rijssen/Enter/Wierden vind je hier: https://www.doemeemetmind.nl/team/mindful-run-enter-rijssen-wierden

PRAKTISCH

 

Datum:                      maandag 20 januari 2020

Tijdstip:         9:00 voor de wandelaars, 18:30 voor de hardlopers

Locatie:        De Enterse Waarf, werfstraat 9 Enter 

Afstand:        +/- 5 kilometer

Verzorging:   koffie met lekkers na afloop

 

Voorzien van je sportieve outfit ben je van harte welkom. Er is voldoende parkeergelegenheid en douchen mag je na afloop lekker thuis;-)

MELD JE AAN

 

Meer weten over de Blue Monday Run, de Mindfulruns of Mindful Lunchwalks die we organiseren?

 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 25 05-12-2019 | 13:45