Lopen helpt!

Dit is de actie van Jacqueline van der Geest-Rozemulder
van totaal € 3.720 (81%)
Ik wandel minstens € 3.720 bij elkaar in 372 kilometer! Voor MIND.

 

Voor alle mensen die psychische klachten hebben(gehad)

Ik wil graag iets doen voor MIND en daarmee voor alle mensen die psychische klachten hebben (gehad). Ik weet namelijk uit ervaring hoe ellendig dat kan zijn. De afgelopen zes jaar zijn zwaar geweest. Het begon met twee knieoperaties, daarna kreeg ik kanker, gevolgd door een burnout en een fikse depressie. Ook twee zelfdodingen in mijn directe omgeving hebben mij zeer geraakt.

Hoe help je mensen met psychische klachten?

Gelukkig gaat het weer goed met mij! Daarom wil ik iets doen voor MIND: ik ga geld inzamelen voor betere voorlichting over hoe je mensen met psychische klachten kunt helpen. Dat vindt de omgeving vaak moeilijk, heb ik gemerkt.

Na mijn knie-operaties was er hulp in overvloed, ik hoefde er nauwelijks om te vragen: ritjes naar en van het ziekenhuis, maaltijdverstrekking, boodschappen halen enzovoort.

Toen ik kanker had was iedereen vooral geschrokken en reageerde voorzichtig. Ik ontving kaarten en voerde telefoongesprekken, maar de spontane hulptroepen namen af.

En toen ik het psychisch zwaar te verduren had en alleen nog maar in de overleefstand stond, was het opvallend stil om mij heen. Terwijl ik juist in die periode misschien wel de meeste aandacht en steun nodig had!

Goede voorlichting is nodig!

Ik denk dat goede voorlichting belangrijk is om mensen met psychische klachten te helpen.

Dat kost geld.

Ik ga geld bij elkaar wandelen voor goede voorlichting

Daarom ga ik een gesponsorde WANDELTOCHT lopen met als thema LOPEN HELPT!

Ik start op 3 mei 2019 met mijn wandeltocht van Bad Bentheim naar Wassenaar, het Markskramerpad. Ik loop in totaal 372 kilometer in ongeveer 25 etappes.
Ik wil minimaal € 3.720 bij elkaar wandelen - vóór 1 november 2019 - en daarvoor heb ik uw hulp nodig!

Wat kunt u doen?

    • Doneer rechtstreeks een bedrag aan MIND -- klik op de doneer button op deze pagina
    • Wandel een betaalde etappe samen met mij -- bezoek mijn website: https://lopen-helpt.jimdosite.com
    • Deel deze website op social media en maak anderen enthousiast!

Doe mee!

Steun mij, MIND en daarmee mensen met psychische problemen. Zij hebben het hard nodig.

Ik wandel graag voor en met u. Wandelen is heerlijk, het zorgt voor rust in je hoofd en geeft energie.
Loop met mij mee en ervaar het zelf. Gezellig.

Alvast hartelijk dank!Jacqueline van der Geest-Rozemulder

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
€ 37,20 23-05-2019 | 18:52 Moedige kanjer !
€ 15 22-05-2019 | 09:21
€ 15 20-05-2019 | 15:48
€ 25 20-05-2019 | 12:53
€ 50 16-05-2019 | 14:35
Bekijk alle

Let op! Er kan nog een koe aankomen

20-05-2019 | 21:17  Etappe 2: van Oldenzaal naar Borne     17,0 km Zondagmorgen 19 mei 05:00 gaat de wekker! Oef na gister het eurovisie songfestival is dit wel heel vroeg, maar ja wie a zegt moet ook b zeggen! Vandaag etappe 2 van het Marskramerpad. We (Fred en ik) moeten beginnen in Oldenzaal dus vandaar heel vroeg in de trein. Via Amsterdam en Hengelo zijn we om 09:30 in Oldenzaal alwaar we de eerste kilometers door Oldenzaal zelf afleggen. We komen langs de St. Plechelmusbasiliek, hier was het koor aan het inzingen, prachtig, we zijn even naar binnen gegaan om te luisteren en stil te staan bij het moment. Om de basiliek heen liggen straatstenen met kruizen erin (zie foto). Na Oldenzaal komen we in een natuur-/recreatiegebied “Het Hulsbeek”. Hier best nog wel druk maar eenmaal hieruit en lopend op de Deurningeres is het heel stil. Deurningen is gebouwd op een hoger gelegen stuk land dat grenst aan de es (een akker), vandaar Deurningeres. Ditmaal veel zandpaden en paadjes door hoog gras en planten (zie foto’s), op deze warme dag, gaf dat een heel benauwd gevoel. Geen jas danwel trui nodig vandaag! Ook veel over erven van boeren gelopen, met veel gastvrijheid en opvallende borden... (zie foto's)  In Deurningen heerlijk kopje koffie op Landgoed Kaamps en door. Je loopt in een grote boog bovenlangs bij Hengelo. Dit is een mooi stuk met een coulissen landschap. Prachtige velden afgezoomd met bomen en heggen. Naast veel oude boerderijen met historie is er ook zeker sprake van nieuwe ontwikkelingen kijkende naar de nieuwbouw die hier plaatsvindt. Zeker bij Borne, ons eindpunt voor vandaag.   Wat een fantastisch bedrag is er al binnen, het is heel fijn om me gesteund te weten door zovelen van u die deze problematiek, mij en MIND een warm hart toedragen.             
Lees meer