Lopen helpt!

Dit is de actie van Jacqueline van der Geest-Rozemulder
van totaal € 3.720 (102%)
Ik wandel minstens € 3.720 bij elkaar in 372 kilometer! Voor MIND.

 

Voor alle mensen die psychische klachten hebben(gehad)

Ik wil graag iets doen voor MIND en daarmee voor alle mensen die psychische klachten hebben (gehad). Ik weet namelijk uit ervaring hoe ellendig dat kan zijn. De afgelopen zes jaar zijn zwaar geweest. Het begon met twee knieoperaties, daarna kreeg ik kanker, gevolgd door een burnout en een fikse depressie. Ook twee zelfdodingen in mijn directe omgeving hebben mij zeer geraakt.

Hoe help je mensen met psychische klachten?

Gelukkig gaat het weer goed met mij! Daarom wil ik iets doen voor MIND: ik ga geld inzamelen voor betere voorlichting over hoe je mensen met psychische klachten kunt helpen. Dat vindt de omgeving vaak moeilijk, heb ik gemerkt.

Na mijn knie-operaties was er hulp in overvloed, ik hoefde er nauwelijks om te vragen: ritjes naar en van het ziekenhuis, maaltijdverstrekking, boodschappen halen enzovoort.

Toen ik kanker had was iedereen vooral geschrokken en reageerde voorzichtig. Ik ontving kaarten en voerde telefoongesprekken, maar de spontane hulptroepen namen af.

En toen ik het psychisch zwaar te verduren had en alleen nog maar in de overleefstand stond, was het opvallend stil om mij heen. Terwijl ik juist in die periode misschien wel de meeste aandacht en steun nodig had!

Goede voorlichting is nodig!

Ik denk dat goede voorlichting belangrijk is om mensen met psychische klachten te helpen.

Dat kost geld.

Ik ga geld bij elkaar wandelen voor goede voorlichting

Daarom ga ik een gesponsorde WANDELTOCHT lopen met als thema LOPEN HELPT!

Ik start op 3 mei 2019 met mijn wandeltocht van Bad Bentheim naar Wassenaar, het Markskramerpad. Ik loop in totaal 372 kilometer in ongeveer 25 etappes.
Ik wil minimaal € 3.720 bij elkaar wandelen - vóór 1 november 2019 - en daarvoor heb ik uw hulp nodig!

Wat kunt u doen?

    • Doneer rechtstreeks een bedrag aan MIND -- klik op de doneer button op deze pagina
    • Wandel een betaalde etappe samen met mij -- bezoek mijn website: https://lopen-helpt.jimdosite.com
    • Deel deze website op social media en maak anderen enthousiast!

Doe mee!

Steun mij, MIND en daarmee mensen met psychische problemen. Zij hebben het hard nodig.

Ik wandel graag voor en met u. Wandelen is heerlijk, het zorgt voor rust in je hoofd en geeft energie.
Loop met mij mee en ervaar het zelf. Gezellig.

Alvast hartelijk dank!Jacqueline van der Geest-Rozemulder

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
€ 100 23-08-2019 | 12:50
€ 20 12-08-2019 | 12:43 Leuk om even die 100 % aan te tikken. Je streefbedrag is bereikt, Jacq!! Een geweldige prestatie! Heel veel succes en veel plezier nog met de komende wandelingen! Liefs, Heleen
€ 100 08-08-2019 | 22:10
€ 10 17-07-2019 | 21:46 Best wishes and keep walking from Helena's Aussie friends Janet and Wayne
€ 100 17-07-2019 | 09:35 Good on you, cousin Jacq! A brilliant effort for such a good cause. xoxo From Helena, David and Tante Miep.
Bekijk alle

Binnenhof Te Koop

15-09-2019 | 16:32  Etappe 11: van Amersfoort naar Den Dolder    14,2 km Een korte eendags wandeling vandaag, wel een leuke want ik loop weer eens met Fred. We nemen de auto naar Den Dolder parkeren daar en gaan met de trein naar Amersfoort waar ik vorige keer bij het treinstation was geëindigd. Het is een vroegertje vandaag, we moeten op tijd thuis zijn voor de honden, 2 pups van 11 maanden Rosie en Cato (zie foto) kunnen nog niet zolang alleen zijn, dus vertrekken we om 06:00 uit Wassenaar en stappen om 07:01 op de trein in Den Dolder! Vanuit Amersfoort lopen we via bospaden door “open bossen”  (zie foto) langs het spoor en wat kleine heide stukken met leuke zandpaadjes (zie foto) naar de zg Korte- en Lange  Duinen. Omdat het nog zo vroeg is zien we in de heide prachtige bedauwde spinnenwebben (zie foto). De Korte- en Lamge Duinen zijn een stuifzandgebied in de buurt van Soest. Het zand is ontstaan tijdens de laatste IJstijd, het wordt dekzand genoemd omdat het tijdens de laatste IJstijd als een soort van deken over het bestaande landschap heen werd gelegd als gevolg van de overheersende westenwinden. Er staan dennen omheen en ziet er echt magnifiek uit (zie foto’s), zelfs op een bewolkte dag. Het is heel rustig op deze maandagochtend, heerlijk om er even samen op uit te zijn, te kunnen genieten van de prachtige natuur en elkaar (zie foto). Langs de route kom ik ook vaak bomen tegen die zelf al een heel  verhaal vertellen, deze twee deden ons denken aan een roofvogel en “de slang” uit de bijbel. Ben benieuwd of iemand anders dat ook ziet of wellicht iets heel anders (zie foto’s). De route vervolgd door het Willem Arntszbos (een rijke wethouder uit de 15 eeuw die een legaat heeft nagelaten waaruit diverse stukken grond zijn aangekocht) er werden diverse boederijen opgebouwd maar ook naaldhout en loofhout op aangeplant. Tot slot lopen we langs een leuk pandje dat te koop staat: “Het Binnenhof” (zie foto) we hebben maar niet geinformeerd naar de prijs :0) We buigen af van het Marskramerpad terug naar de auto in Den Dolder bij het treinstation waar de volgende tocht dan weer mooi kan beginnen.          
Lees meer