Lopen helpt!

Dit is de actie van Jacqueline van der Geest-Rozemulder
van totaal € 3.720 (93%)
Ik wandel minstens € 3.720 bij elkaar in 372 kilometer! Voor MIND.

 

Voor alle mensen die psychische klachten hebben(gehad)

Ik wil graag iets doen voor MIND en daarmee voor alle mensen die psychische klachten hebben (gehad). Ik weet namelijk uit ervaring hoe ellendig dat kan zijn. De afgelopen zes jaar zijn zwaar geweest. Het begon met twee knieoperaties, daarna kreeg ik kanker, gevolgd door een burnout en een fikse depressie. Ook twee zelfdodingen in mijn directe omgeving hebben mij zeer geraakt.

Hoe help je mensen met psychische klachten?

Gelukkig gaat het weer goed met mij! Daarom wil ik iets doen voor MIND: ik ga geld inzamelen voor betere voorlichting over hoe je mensen met psychische klachten kunt helpen. Dat vindt de omgeving vaak moeilijk, heb ik gemerkt.

Na mijn knie-operaties was er hulp in overvloed, ik hoefde er nauwelijks om te vragen: ritjes naar en van het ziekenhuis, maaltijdverstrekking, boodschappen halen enzovoort.

Toen ik kanker had was iedereen vooral geschrokken en reageerde voorzichtig. Ik ontving kaarten en voerde telefoongesprekken, maar de spontane hulptroepen namen af.

En toen ik het psychisch zwaar te verduren had en alleen nog maar in de overleefstand stond, was het opvallend stil om mij heen. Terwijl ik juist in die periode misschien wel de meeste aandacht en steun nodig had!

Goede voorlichting is nodig!

Ik denk dat goede voorlichting belangrijk is om mensen met psychische klachten te helpen.

Dat kost geld.

Ik ga geld bij elkaar wandelen voor goede voorlichting

Daarom ga ik een gesponsorde WANDELTOCHT lopen met als thema LOPEN HELPT!

Ik start op 3 mei 2019 met mijn wandeltocht van Bad Bentheim naar Wassenaar, het Markskramerpad. Ik loop in totaal 372 kilometer in ongeveer 25 etappes.
Ik wil minimaal € 3.720 bij elkaar wandelen - vóór 1 november 2019 - en daarvoor heb ik uw hulp nodig!

Wat kunt u doen?

    • Doneer rechtstreeks een bedrag aan MIND -- klik op de doneer button op deze pagina
    • Wandel een betaalde etappe samen met mij -- bezoek mijn website: https://lopen-helpt.jimdosite.com
    • Deel deze website op social media en maak anderen enthousiast!

Doe mee!

Steun mij, MIND en daarmee mensen met psychische problemen. Zij hebben het hard nodig.

Ik wandel graag voor en met u. Wandelen is heerlijk, het zorgt voor rust in je hoofd en geeft energie.
Loop met mij mee en ervaar het zelf. Gezellig.

Alvast hartelijk dank!Jacqueline van der Geest-Rozemulder

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
€ 50 24-06-2019 | 19:32 Lieve Jacq, het was gisteren 23 km lang tropisch warm, maar het was ook heel gezellig om met Heleen en jou een prachtige etappe te lopen! Ik zie en merk dat het al weer een stuk beter met je gaat. Ga zo door, veel succes! Liefs Hendrine
€ 15 24-06-2019 | 18:40
€ 100 22-06-2019 | 17:44 Jacq, fantastisch dat je je zo inzet voor MIND!! Heb ontzettend veel bewondering voor je! Heel erg fijn om lekker een stuk met je mee te wandelen. Liefs, Heleen
€ 25 16-06-2019 | 17:03
€ 25 12-06-2019 | 11:56
Bekijk alle

Vers van de pers

01-07-2019 | 18:30  Etappe 6: van Lettele naar Deventer     19,3 km Alweer een volgende etappe. Dit keer met twee vriendinnen, het zogenaamde Wordfeud clubje (zie foto, rechts Heleen, in het midden Hendrine)! Wij houden er met z’n drieën een soort van Wordfeud competitie op na. Normaal gesproken zien we elkaar dus met name online via de app, maar eens in de zoveel tijd hebben we een Wordfeud koffie en nu dus een heuse Wordfeud wandeling. Aangezien de moeder van Hendrine in Enschede woont treffen we elkaar bij het station van Deventer waar we auto 1 parkeren om, na een bakkie koffie (zie foto), vervolgens met auto 2 naar Lettele af te reizen waar deze wandeling zal starten en waar zondags helaas geen bus rijdt. We lopen Lettele uit richting Schalkhaar en komen al snel weer in de weilanden terecht. Aangezien het heel mooi weer is is het grasland gemaaid en ligt alles te drogen (zie foto) voordat het opgeslagen wordt als voer voor de koeien. Aan de kant van dit weiland lopen we langs een sloot die helemaal dicht zit met waterlelies en 1 beestje, ga maar zoeken op de foto :0) Ook springen er hier wel 20 kikkers het water in als we langslopen. Naast de zon slaat ook de rust van het wandelen op ons neer. De wereld wordt groter en groter. We vervolgen de route en steken het Overijssels kanaal over, waar we weer lekker in het bos kunnen lopen in de schaduw (zie foto). In het gebied de Kranenkamp zijn we net niet helemaal getuige van de geboorte van een kalf, maar volgens de mannen die het kalf het weiland indroegen was het wel vers van de pers (zie foto)! Ook op deze wandeling blijft de mais me begeleiden (zie foto), echter wat ik voor de eerste keer tegenkom is een gezellig tentje dat open is op zondag, Nunu een australische vibe midden in het sallandse land, we hebben we er een heerlijk koud drankje genuttigd. We naderen Deventer over de IJsseldijk, hierbij liggen diverse kleine meertjes. Dit zijn zogenaamde wielen. Dit zijn uitgespoelde dieptes, kolken of waaien die zijn ontstaan na een dijkdoorbraak (zie foto).  Helaas zijn dit de laatste stukjes mooie natuur, hierna wandelen we door diverse nieuwbouwwijken van Devenger richting centraal station alwaar we de auto pakken om wederom naar Lettele te rijden om auto 2 weer op te pikken. Bij het station in Deventer een mooie spreuk (van Alied van der Meer) gezien:  Breek de lucht, raak de grens, open de tijd, vindt de mens.            
Lees meer