Tweede coronagolf treft mensen met psychische problemen hard (bron: www.nos.nl)

22-12-2020 | 11:12

De tweede golf van het coronavirus treft met psychische klachten harder dan in de eerste golf. Drie op de vier mensen uit deze groep ervaren negatieve gevolgen als angst, oplopende spanningen en stress, somberheid en depressie en gemis aan sociale contacten en hulpverleners. Dat blijkt uit onderzoek van belangenbehartiger MIND. De stichting roept op om meneren met psychische problemen, die ook lichamelijk kwetsbaar zijn, niet te vergeten bij de vaccinatieronde die voor mensen met een kwetsbare achtergrond is bedoeld.

Uit het onderzoek blijkt dat 75% van de deelnemers zegt negatieve of zeer negatieve gevolgen te ervaren voor hun sociale contacten. "Het is uitermate belangrijk oog te houden voor deze groep en te stimuleren dat zij na de lockdown het gewone leven weer zo snel mogelijk oppakken", aldus MIND.

https://nos.nl/l/2361617

Op het moment dat ik berichten als deze lees, besef ik me eens te meer dat ook jongeren tot deze doelgroep behoren. Dan bedenk ik hoe het voor mezelf als tiener zou zijn in deze periode: geen rooskleurig beeld. Dat sterkt mij om te lopen voor het goed doel en geld op te halen voor MIND, waarbij de opbrengst gaat naar o.a. de MIND Young Studio en de MIND Young Academie.  Met deze programma’s wil MIND zoveel mogelijk jongeren bereiken en ze voorlichting geven over psychische gezondheid en psychische problemen voorkomen. MIND doet dit o.a. via scholen en social media. Meer informatie vind je op de website in de link.  

Zelf ga ik op 18 januari 50 km hardlopen om geld op te halen om MIND te steunen. Via deze link kan ook jij je steentje bijdragen: https://www.doemeemetmind.nl/actie/jacques-amkreutz/doneren

Daarnaast is het tijdens deze dagen eens te meer het moment om eens aan andere mensen (en zeker ook de jongeren) te vragen hoe het met ze gaat en of je de ander kunt helpen de dag wat mooier te maken: dat zit vaak al in kleine dingen!