Blue Monday Vondelpark Run

Dit is de actie van Job Baart
Actie is afgesloten Je kunt niet meer doneren
Normal af0ae21d8e36f09ad1e9248dea51fa706390cb6e
van totaal € 500 (17%)

Maandag 15 januari is het Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Voor velen niet de leukste dag van het jaar.  Wat kun je nou beter doen op de meest sombere dag van het jaar dan bewegen? Samen met anderen.

Maak een donatie naar keuze over en loop mee:
Datum: 15 januari
Tijd: 20:00
Plaats: VondelCS.
Afstand: Een rustig rondje van ongeveer 4 kilometer 

Het gaat mij niet om een grote prestatie, maar samen een rustig rondje hard te lopen en rustig te ademen. Ondertussen leg ik je ook graag uit hoe een rustige ademhaling kan helpen om minder gestrest te raken.

Op blue monday zijn er verschillende Blue Monday Runs* in Nederland om aandacht te vragen voor depressie. En om geld op te halen voor betere hulp. Doe je mee?

Waar doe ik het voor?
Na twee pittige knieoperaties kon ik lange tijd niet meer hardlopen, hierdoor miste ik een manier om mijn overtollige energie en stress kwijt te raken. Inmiddels weet ik hoe belangrijk bewegen voor mij is en help ik graag mee in de strijd tegen depressie.

Waar doe je het voor?
Met jouw actie steun je direct mensen met een depressie. Al het ingezamelde geld van deze Blue Monday Run stelt MIND beschikbaar voor het uitbreiden en door ontwikkelen van de supportgroepen van de Depressie Vereniging. In deze groepen vertellen mensen elkaar hoe zij leven met hun depressie. Zo'n groep kan een belangrijke rol (gaan) spelen in iemand zijn of haar leven. Het zorgt voor herkenning en erkenning. En het draagt bij aan herstel.

Er zijn al bijna 60 supportgroepen in Nederland. Om deze supportgroepen te laten bestaan en uit te kunnen breiden, is geld nodig. Voor € 200,- kan 1 persoon het hele jaar deelnemen aan zo'n groep.

* Het zijn geen officiële wedstrijdlopen, maar sponsorlopen voor MIND Blue.

 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
€ 10 16-12-2017 | 09:46
€ 10 16-12-2017 | 09:04
€ 50 11-12-2017 | 17:58 Yes, very goed bezig. Ik ben er niet om je aan te moedigen, want in India, maar maak bij deze een donatie over. Zo'n supportgroep is super goed en hard nodig ook! Te weten dat je niet de enige bent en je ervaringen kunnen delen kan echt een lichtpunt zijn in je week. Ik steun dit graag! Zet em op en veel liefs Tamara
€ 15 10-12-2017 | 12:38