Stralende woorden door een donkere tijd

Joyce Bloemendaal

Nog te gaan

Normal 02bd2be4532fcca1695f260fc1d0c660e9cad4e1
Qr
van totaal € 5.000 (0%)

Willen leven door de tijd
Maar er is iets van binnen dat mij kapot snijdt
Vasthoudend aan het geloof
Hoop dat is wat ik mijzelf beloof
Ik kies dit keer echt voor het leven
Zal het leven mij een kans geven
J.B.

Stralende woorden door een donkere tijd is een gedichtenbundel die gaat over het leven van de 20-jarige Joyce, die jarenlang vecht tegen anorexia nervosa, posttraumatische stressstoornis, conversiestoornis en autisme. Haar leven is een achtbaan en zo is haar boek ook. De gedichten gaan als een achtbaan van duistere tijden naar hoopvolle tijden. Alles door elkaar gemixt net zoals haar complexe leven. In haar autobiografie vertelt ze haar verhaal en wat er achter deze zelfgeschreven gedichten zit. Iets wat heel heftig is geweest, maar waar ze nu heel sterk uit is gekomen.
Helaas is er een groeiende groep jongeren die gebukt gaat onder psychische klachten. En krijgt ongeveer 1 op de 2 mensen in zijn leven te maken met psychische problemen. Stichting Mind willen hen helpen. Dit doen ze door het geven van voorlichting, hulp en ondersteuning, het voeren van acties, het uitvoeren van projecten, belangenbehartiging en andere programma's en activiteiten. Dit kunnen ze alleen doen met jouw steun. Van elk boek dat verkocht wordt gaat de opbrengst naar stichting wijzijnmind.
Ik heb gekozen voor deze organisatie, omdat mijn eerste jaren in de psychiatrie heel heftig zijn geweest. Ik werd gezien als te complex en te ingewikkeld om mee te werken. Mijn eerste aanrakingen met de psychiatrie bestonden vooral uit heftige dwang behandelingen. Daarmee bedoel ik fixaties, separaties, dwangvoeding, ect. Dit heeft mij als persoon gesloopt. Voor niemand en dan ook echt niemand is dit een fijne aanpak en er zou meer expertise moeten zijn voor kinderen en volwassene met (complexe) problematiek. Met mijn dichtbundel hoop ik te laten zien dat het ook beter kan worden en dat het ook ingewikkeld mag zijn, want jij mag er zijn.

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.