Taboedoorbrekend Koploper

Stefan Wendel

( Lid van team: Koplopers )

Actie is afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 250 (228%)

Samen het Taboe op de dodelijke ziekte Depressie de wereld uit helpen.

Hallo Allemaal, 

In augustus 2014 ben ik mijn vader verloren door suicide. Ik heb nooit getwijfeld aan mijn overtuiging dat dit een gevolg is geweest van de diepe depressie waar hij in zat. Daarnaast ben ik er ook zeker van dat de hulpverlening beter, adequater en persoonlijker had kunnen en moeten zijn. Ik weet zeker dat het anders had kunnen lopen met mijn vader, als de hulp gespecialiseerder was geweest en minder via standaard protocollen was verlopen. Hierdoor ben ik mij meer gaan verdiepen in deze enge, onzichtbare en dus zelfs dodelijke ziekte.

Het is voor de meeste mensen met psychische problemen een hele moeilijke stap om open te staan voor hulpverlening en deze ook te accepteren. Gevoel van schaamte, onwetendheid, angst en onmacht maakt de drempel enorm hoog. Als we dit willen doorbreken moeten psychische ziektes veel makkelijker bespreekbaar worden en net als bij andere ziektes de hulpverlening omarmd worden. We leven in een tijd dat er psychisch veel van ons gevraagd wordt in de huidige samenleving. Het is steeds moeilijker om jezelf staande te houden in deze hectische wereld vol angst en onzekerheid. Psychische problemen komen steeds meer voor, maar wordt te weinig over gesproken en is voor veel mensen een onbekend fenomeen. Hierdoor weet men niet hoe je ermee om moet gaan en ziet men niet wanneer je zelf met een psychische ziekte te maken hebt.

Het heeft mij een hele andere kijk op het leven gegeven en ik ben mij hier meer op gaan richten. 

Hardlopen heeft mij enorm geholpen om er mentaal weer bovenop te komen toen ik zelf ook met een lichte depressie/burnout te maken had.

Daarom wil ik mij graag inzetten om het taboe rond psychische ziektes te doorbreken en veel meer onder de aandacht brengen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat er meer en beter onderzoek moet worden gedaan naar Psychische Gezondheid. Zodat mensen met psychische problemen specifieker kunnen worden behandeld aan hun persoonlijke situatie.

Daarom organiseer ik ook komend jaar voor de 3e keer een BliueMondayRun.

Hardlopen of wandelen om Depressie de wereld uit te helpen en het Taboe op Depressie en Zelfmoord te doorbreken.

We gaan met team Koplopers een echte Sponsorloop doen, waaarbij je je eventueel per rondje kan laten sponsoren. De rondes zijn 3,5 km en starten bij sportclub ONR in Roden. We starten om 20.00 uur en lopen dan in het donker naar het licht. Het eerste stuk is een echte DarkRun over een fietspad door de weilanden en het laatste stuk naar de finish zal verlicht worden met lichtslingers. Zo loop je dus echt vanuit het donker naar het licht, en zal je langs een mooie laan van licht finishen. Elk rondje wat je loopt. Zo kom je ook, als je meerdere rondes loopt, een paar keer langs het verlichte stuk waar jullie supporters je kunnen aanmoedigen.

Ik heb er weer veel zin in en hoop dat we dit jaar een grote groep koplopers bij elkaar zullen krijgen.

Loop je ook mee? Om Depressie de wereld uit te helpen en het taboe hierop te doorbreken?

Meld je dan nu aan als Koploper..

Let's Make a BlueMonday to Remember..

Liever alleen een donatie doen? klik dan op Doneer nu!

Alvast bedankt, Stefan Wendel

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 31 21-01-2020 | 08:48
€ 15 20-01-2020 | 22:39
€ 10 20-01-2020 | 19:14
€ 25 20-01-2020 | 10:39
€ 15 20-01-2020 | 09:27 Heel belangrijk hier moet meer aandacht voor komen. heb mijn broer in 😢2015 hier aan verloren succes 😉