Ik sta op wacht en denk aan jou!

Lisa Alberto
Deelnemer is afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 150 (16%)

Ik doe mee met LAST (WO)MAN STANDING 2019, omdat ik grotendeels van mijn leven kampte met psychiatrische problemen.

Vanaf mijn 10e tot mijn 26e levensjaar heb ik af en aan in de psychiatrische zorg gezeten. Sinds een halfjaar heb ik dit boek afgesloten. En sinds een jaar heb ik geen last meer van mijn hoofd. Ik heb tijden gekend dat ik aan de afgrond zat en mij intens schaamde voor mijn psychische problemen. En ik heb tijden gekend, dat ik licht zag aan het einde van de tunnel. Ik ervaarde mijn leven als uitzichtloos. Anderhalf jaar geleden vond ik het wel welletjes.
Ik vond in mijn optiek dat ik alles had geprobeerd aan therapieën, zelfhulpboeken, medicatie ect., wat je maar kon bedenken. Ik had er naar mijn idee alles uitgehaald wat erin zat . Mijn leven was nog steeds niet wat ik er van verwacht had. Ik vond dat ik meer verdiende dan lijden.
Als ik geen einde kon maken aan dat lijden, dan verdiende ik op zijn minst een waardig einde.
Eind 24 was ik, toen ik euthanasie aanvroeg bij de kliniek. Deze werd afgewezen. Via deze weg kwam ik een hele bijzondere vrouw tegen. Die mijn leven op een bepaalt vlak zo'n draai heeft gegeven. Dat het weer kleur kreeg. Tot op de dag van vandaag ben ik haar intens dankbaar en zal ik haar mijn hele leven lang dankbaar zijn.

22 juni 2019 sta ik op de paal voor deze vrouw, zij die mij dat ene zetje gaf om weer van het leven te houden en er alles uit te halen wat erin zit. Bedankt!

Ik sta ook op de paal voor iedereen die (nog) kampt met psychiatrische problematieken / problemen.
Ik weet hoe moe je bent. Maar vergeet alsjeblieft niet, dat je niet alleen bent en er een heleboel mensen zijn die in hetzelfde schuitje zitten. En er daarnaast mensen zijn die intens veel van je houden.
Knok nog even door!

Ook sta ik op de paal voor alle hulpverleners, die met hun kennis zo ethisch en bedachtzaam hulp bieden aan hun cliënten/ patiënten.
Petje af voor alles wat jullie horen en zien en mee moeten maken en toch nog professioneel blijven.

En als laatste sta ik op de paal, voor iedereen die uit de psychiatrie is en /of zijn psychiatrische probleem onder de duim heeft, of dat nou "niet lekker in je vel zitten" is of een complexe psychiatrische stoornis.
Ik weet waar je vandaan komt en hoe hard je geknokt hebt. Bloed, zweet en tranen zijn erdoor heen gegaan.
Nu sta jij op de voorgrond en kan je volle bak genieten van het leven!

22 juni sta ik op de paal!

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 10 05-07-2018 | 13:24
€ 10 04-07-2018 | 22:24
€ 5 04-07-2018 | 18:26