St-aandacht voor psychische gezondheid!

Lucas van Mil
Actie is afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 500 (150%)

Ik doe dit jaar mee met Last Man Standing@home. Ik ga op 31 oktober, 3 uur lang thuis op een verhoging staan.

Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen om psychische problemen bij jongeren te voorkomen en hen die er last van hebben te ondersteunen.

Ik heb vroeger zelf last gehad van psychische problemen en ga daarbij binnenkort aan de slag als peer educator bij MIND Young Academy om hier over te praten in het klaslokaal. Daarom doe ik mee aan Last man Standing! Steun jij mij? Doneer dan, dank je wel!

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 15 03-11-2020 | 20:16
€ 15 02-11-2020 | 18:41 Regelmatig ben ik in contact met mensen die kampen met psychische problemen. Dat maakt het leven voor hen op zich al lastig. Door de oordelen uit de omgeving wordt het nog lastiger om goed te leven. Ik gun iedereen dat deze problematiek bespreekbaar is. Ik vindt dit een mooi initiatief. Succes als peer educator Lucas!
€ 25 02-11-2020 | 10:23
€ 20 02-11-2020 | 01:10 Ik kan ontzettend waarderen dat je dit onderwerp durft te bespreken. Dat maakt je krachtig in je kwetsbaarheid en ik hoop dat de vele anderen er ook over durven te gaan praten. Topper!
€ 50 31-10-2020 | 21:29
Bekijk alle

Aandacht zorgt voor kracht

29-09-2020 | 16:12 Het was een koude decemberdag in 2016. Ik moest eigenlijk deze dag de eindopdracht van mijn studie inleveren maar in plaats daarvan lag ik de hele dag in bed Youtube-filmpjes te kijken. Wat ik niet merkte was dat ik al weken, zo niet maanden de hele dag op bed lag. Ik ging eerst naar de studie-adviseur en daarna de universiteitspsycholoog met de gedachte dat dit alleen faalangst kon zijn. Toen ik mezelf hoorde zeggen dat ik vaak over de dood nadacht wist ik dat het iets ernstiger was dan dat. Een depressie komt niet uit de lucht vallen, klachten die zich opstapelen zorgen voor problemen als ze niet herkend worden. Ik kon de signalen zoals mezelf afzonderen en sombere gedachten niet herkennen en ontwikkelde daardoor een depressie. Daarom wil ik met Last Man Standing deze signalen onder de aandacht brengen om zo te voorkomen dat andere jongeren ook last krijgen van psychische problemen.     
Lees meer