You've got the power to change the world!

Maartje de Boer

( Lid van team: Stichting Zebra Voorlichting )

Deelnemer is afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 250 (56%)

Hoi!

Ik ben Maartje, 24 jaar en ook ik doe dit jaar mee aan deze geweldige actie. Ik heb zelf lang hulp ontvangen binnen de gezondheidszorg waarbinnen verschillende opnamens en behandelingen plaats hebben gevonden. Ik leed voornamelijk aan een complexe PTSS stoornis en depressie. Daarnaast had ik hechtingsproblematiek ontwikkeld waardoor ik achterliep in mijn ontwikkeling en mijn volwassen lichaam vaak behuisd werd door een kind. Een lastige combinatie, ook voor de mensen die mij hulp moesten verlenen.

Na 6 jaar behandeling en opnamens zonder resultaat, vond ik de goede hulp. Hulp die mij heeft geholpen mijn leven te redden. Want anders was ik, hoe cru dat ook klinkt, er niet meer geweest.

Ik pleit voor goede hulp. Preventie en vroegsignalering van problemen. Een meer mensgerichte benadering in de gezondheidszorg. Meer deskundigheid. Minder bezuinigingen. Meer openheid en transparantie. Meer gelijkwaardigheid. Meer passie en voor minder wachtlijsten.

Gelukkig waren de wachtlijsten ten tijde van mijn proces nog redelijk "kort": namelijk 3 maanden. Maar ik ben van mening dat er geen tijd moet worden verbonden aan het recht van hulp krijgen. Noem mij idealistisch; misschien ben ik dat ook wel. Maar als ik naar mijn koppie kijk hoe deze eruitzag toen ik opgenomen was, en zie hoe ik ben uitgegroeid tot een volwassen vrouw die meer in haar kracht staat dan ooit, dan durf ik ervoor uit te komen dat ik niet bang ben om te dromen. Ik geloof in betere zorg. Maar dat moeten we wel samen doen.

Ik was hier niet geweest zonder de tal van hulpverleners, psychologen, vrienden en familie, mogelijkheden tot behandeling, peptalks van geliefden en vreemden die me soms onverwacht blij maakten met een gesprek of hun positieve noot. Laten we allen het taboe rond psychische kwetsbaarheden aangaan door te praten en nieuwsgierig te zijn, vragen te stellen en respect te delen. Laten we dit samen doen. Doe je mee? Ga naar de website en doneer een bedrag zo klein of groot als je zou willen.

Heel veel dank en veel liefs,

Maartje

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 15 30-06-2019 | 16:30
€ 5 15-06-2019 | 06:55 Maartje is een inspiratie en voorbeeld voor iedereen die herstel door maakt. Ontzettend dapper en mooi mens!
€ 5 27-05-2019 | 09:10
€ 5 27-05-2019 | 08:17
€ 30 24-05-2019 | 21:20