Ik worstel maar sta nog steeds in een kudde

Maria van der Hoeven

( Lid van team: Stichting Zebra Voorlichting  )

Actie is afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 250 (150%)

Heel trots ben ik dat ik voor het 3e jaar op rij met team ZEBRA op een paal mag gaan staan. Nog steeds merk ik dat er heel veel taboe is rondom psychische problemen en zelfbeschadiging. Zelf kan ik er gelukkig steeds beter over praten en ben ik er steeds opener over. 

Ik ben nu ruim 1 jaar vrij van zelfbeschadiging maar dat betekend niet dat ik niet meer vecht met mezelf.

Ik vecht nog elke dag, ik vecht elke dag tegen de zelfbeschadiging, ik vecht met mijn verleden en ik vecht om meer begrip te krijgen. Ik probeer in gesprek te gaan al lukt dat niet altijd, taboe doorbreken omdat praten een eerste stap is naar herstel.

Ik ga op een paal staan samen met een groep andere zebra's om te laten zien dat ik niet alleen ben, dat wij niet alleen zijn en dat ook jij niet alleen bent. Dat jij niet alleen bent en het gevecht niet alleen hoeft te voeren. Dat je het waard bent dat er iemand naast je staat omdat niks zo erg is als het gevecht alleen te voeren.

Ik ga op een paal staan in de hoop dat iemand anders op die manier ziet dat ie niet alleen is. Want het gevecht is al eenzaam genoeg.

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 15 31-10-2020 | 16:26
€ 100 30-10-2020 | 11:42 Omdat het nodig is.
€ 100 29-10-2020 | 00:48 Beste Maria, Reinier van Arkel steunt jouw actie om aandacht te vragen voor kwetsbare jongeren. Top! En veel plezier zaterdag met Last man Standing!
€ 15 28-10-2020 | 13:58
€ 25 27-10-2020 | 12:46 Heel goed Maria dat je deze stappen zet! Heeft mij ook geïnspireerd om mee te doen en jullie als team te supporten.