Ik worstel en sta nog steeds in een kudde

Maria van der Hoeven

( Lid van team: Stichting Zebra Voorlichting )

Deelnemer is afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 500 (108%)

Vorig jaar stond ik samen met zebra op een paal, alleen op een paal maar zeker niet alleen. Ik was omringd door andere (zebra's) die me steunden en me hielpen om door te zetten. Toen duurde de rollercoaster aan emoties slechts een paar uur maar die rollercoaster ga ik dag in dag uit door, gelukkig niet zo heftig als hij toen was. Heftig maar zeker de moeite waard.

Ik worstel en sta nog steeds in een kudde, ik worstel maar doe het gelukkig niet alleen, alleen had ik het nooit gekund, had ik het nooit vol kunnen houden. Ik sta op de paal samen met de stichting ZEBRA, hier leerde ik te delen en leerde ik dat ik het zelf moest doen maar zeker niet alleen. Hier zette ik de eerste stappen om echt hulp te leren vragen, accepteren en mezelf wat bloot te geven.

Ik worstel nog steeds maar heb geleerd dat ik een kuddedier ben wat door dingen samen te doen en door hulp te vragen sterker staat. Ik ben een gewoontedier en nog steeds doe ik liever dingen alleen, dat ben ik gewend. Langzaam maar zeker zet ik toch stapjes om af en toe hulp te vragen en te accepteren.

En daar gaan we dan, we gaan met zn allen op een paal staan, OP EEN PAAL, en zeker niet voor paal staan. Want laat dat voorop staan, ook al hebben we allemaal onze streepjes, de een wat meer dan de ander. De een wat zichtbaarder dan de ander. Iedereen heeft in de loop der tijd heel wat streepjes opgelopen en is daarom een onderdeel van de kudde geworden. Door het samen te doen, naar elkaar te luisteren en elkaar te steunen voelt de strijd minder eenzaam. Nog steeds voer je hem zelf maar wel met anderen die je vertellen dat het knap is wat je doet en dat je trots mag zijn op jezelf op het moment dat je dat zelf niet meer ziet. De steun van je kudde waar je op terug kan vallen, ik had nooit gedacht dat dat zo belangrijk kon zijn.

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 15 21-06-2019 | 18:33
€ 5 20-06-2019 | 12:52 Voor de mensen die t leven lastig vinden. Zet m op Maria!
€ 20 14-06-2019 | 16:17 Ware er maar veul meer van die goei, dappere én eerlijke mense zoals Maria v/d Hoeven !
€ 5 13-06-2019 | 20:58 Trots op jou Maria!😊❤️
€ 5 02-06-2019 | 10:16