BlueMondayRun Roden

Marije Beute

( Lid van team: Koplopers )

Qr
van totaal € 600 (111%)

Naast dat ik het aangrijpende verhaal van Stefan ook van dichtbij heb meegemaakt (zijn zus is mijn beste vriendin) weet ik zelf helaas ook hoe het is om een depressie te hebben. 2010 heb ik een depressie gehad, ik zat er helemaal doorheen. Zat dagen op de bank en durfde bijna niet meer naar buiten. Door meerdere gebeurtenissen uit mijn verleden die ik nooit een goede plek had gegeven en altijd maar doordenderde ging het lampje nu even uit. Ik heb ook de gedachten gehad om eruit te stappen en ben er heel dankbaar voor dat dit niet gebeurd is. Het is niet uit te leggen hoe een depressie voelt en wat er met je gebeurt. Je bent totaal jezelf niet en ziet nergens meer lichtpuntjes. Zelfs een gezellig avondje met vrienden trok ik niet meer, alles kostte te veel energie en ik vond niks meer leuk. Naar de winkel kon ik niet, ik was al helemaal overstuur met de gedachte dat ik daar heen moest. Je raakt helemaal geïsoleerd , belt zelf geen vrienden meer, neemt de telefoon niet meer op. Je kan niks om je heen verdragen en je ziet zelf ook geen uitkomst. Op een dag ben ik in de auto gestapt met de gedachte ergens tegen aan te rijden of in te rijden, ik wist nog niet hoe maar dat ik het wilde was duidelijk. Verdoofd zat ik in de auto en reed langs het huis van een vriendin, hier ben ik de 2e oprit ingereden en heb bij haar mijn hele verhaal gedaan. Direkt de dokter ingeschakeld en die heeft medicijnen voorgeschreven naast de psychologische hulp die ik al had. Gelukkig was er dus toch iets in mij wat nog hoop had en niet echt wilde gaan. Het heeft een paar jaar geduurd voordat ik er echt bovenop was en het was zonder de medicijnen ook niet gelukt. Veel mensen weten dit niet van mij omdat je dit niet graag verteld maar vooral omdat het niet begrepen wordt. Ik vind het heel erg goed dat Stefan het taboe van de depressie de wereld uit wil helpen en ik draag daar graag een steentje aan bij.

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 10 21-01-2020 | 18:52 Trots op je! 😘
€ 15 20-01-2020 | 21:45 Zelfs gebroken kan je lopen... knap gedaan topper! Laten we hopen dat er zo een hoop heelt! Zowel fysiek als mentaal, voor allemaal.
€ 25 19-01-2020 | 22:08
€ 20 19-01-2020 | 20:22
€ 20 18-01-2020 | 21:54