Ik doe mee aan Last Man Standing op 20 juni 2020

Marijke Mazer

( Lid van team: Last Man Standing @GGZ-Delfland )

Nog te gaan

Qr
van totaal € 250 (74%)

Ik wil "onzichtbare" eetstoornissen zichtbaar maken en de wereld van eetstoornissen veranderen!
Dit is mijn doel omdat ik zelf nog dagelijks vecht tegen een eetstoornis en tijdens mijn behandelingen heb gemerkt hoe er nog enorm stigma bestaat. In de wereld van de DSM is gewicht nog steeds een belangrijke indicator voor de eetstoornis en de ernst ervan. Ik vind dit niet geheel terecht. Er zijn zoveel jongens en meiden, mannen en vrouwen, die géén ondergewicht hebben maar wél een ernstige eetstoornis hebben. Ik wil het stereotype van Anorexia doorbreken. Je hoeft niet mager te zijn om hieraan te lijden! Gewicht zegt lang niet alles. Helaas houden ook hulpverleners het stigma in stand met de DSM... Hierdoor zouden mensen met een eetstoornis nog meer getriggerd kunnen worden. Want het is voor de eetstoornis nooit goed genoeg. De eetstoornis kan ervoor zorgen dat mensen blijven afvallen totdat zij ondergewicht bereiken, maar ook dan is het niet goed genoeg voor de eetstoornis. Het stigma kan ervoor zorgen dat mensen met overgewicht & Anorexia zich niet gehoord en gezien voelen.
Ik wil er staan voor deze mensen en mijn stem laten horen. Ook ik heb hiermee te maken gehad, en het heeft mijn eetstoornis alleen maar meer gevoed destijds. Met mij gaat het gelukkig beter! En nu wil ik me inzetten voor een ieder met een eetstoornis, maar speciaal voor mensen die vechten tegen een ''onzichtbare'' eetstoornis.
Een eetstoornis is hardnekking en een sluipmoordenaar. Het is een oneerlijk gevecht.

Daarnaast heb ik ook alle naasten in mijn gedachten wanneer ik 20 juni op een paal  ga staan. Want niet alleen de mensen met een eetstoornis hebben het ontzettend zwaar... Ook hun naasten. Zij staan vaak machteloos en kunnen bijna niet anders dan toekijken hoe de eetstoornis hun geliefde overneemt.
Hoe ongelooflijk sterk moet je zijn als naaste om deze strijd samen met je geliefde aan te gaan?!
Ook voor hen is het een oneerlijke strijd.

Ik sta voor een ieder die direct ofwel indirect met een eetstoornis te maken heeft (gehad).

Iedere donatie, groot of klein, wordt ontzettend gewaardeerd!
Ik zal in ieder geval mijn best doen om zo lang mogelijk te gaan staan en mijn boodschap te verspreiden.

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 100 15-09-2020 | 09:42
€ 5 10-03-2020 | 12:48
€ 15 06-11-2019 | 09:30
€ 5 05-11-2019 | 06:08 Hoi Marijke, wat een mooie actie, super stoer dat je daar aan mee doet, ik wil jou zeker steunen daarin! Ook voor mij is het heel herkenbaar . Zet m op !! 😉 groetjes Sandra ( HA)
€ 10 04-11-2019 | 23:01