stille waters hebben hoge paaltjes

Dit is de actie van Melissa de Jong

( Lid van team: Zebra Power )

Actie is afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 500 (110%)

Vorig jaar wilde ik al meedoen aan deze actie, maar durfde ik me niet in te schrijven. Dit jaar doe ik dat wel. Deze actie is iets waar ik me persoonlijk tot voel aangetrokken om iets mee te doen. Iedereen die me goed genoeg kent, weet dat het niet altijd even soepel verloopt in mijn hoofd. Dit bericht gaat niet over mij, maar over alle mensen die last hebben van psychische klachten. 43 procent van de jongeren ervaart psychische klachten, waarvan 37 procent er niet over praat.
(https://zorgnu.avrotros.nl/nieuws/detail/43-procent-nederlandse-jongeren-heeft-psychische-klachten/)
Wij zijn geen mensen die alleen maar huilen. We zijn mensen die voldoende functioneren om anderen te laten merken dat #allesgoed gaat. Mensen die werken, studeren, beide of geen van beide doen. Maar op sommige dagen gaat niet alles goed. Op sommige dagen gaat het enorm klote, en dat is ook okey. Want het gaat over, misschien niet vandaag, misschien niet volgende week, misschien duurt het nog wel twee jaar en misschien gaat het niet over maar leer je ermee leven.
Er zijn momenten geweest die ik niet had kunnen navertellen als bepaalde personen niet in mijn leven waren geweest. Mensen die me laten en lieten zien dat het niet erg is om niet altijd alles zelf te doen. Het is belangrijk om erover te praten, en ik hoor mensen roepen 'hoor wie het zegt' want ik ben er zelf ook totaal niet goed in, maar door mee te doen aan deze actie doe ik een poging om het taboe er een klein beetje vanaf te halen. Je bent niet alleen en 'sometimes it is okay not to be okay.

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
€ 5 25-06-2018 | 22:38
€ 15 23-06-2018 | 10:50 Veel succes vandaag Melissa. Hartstikke dapper dat je mee doet. You can do it! Groetjes 020
€ 12,50 22-06-2018 | 16:21
€ 5 22-06-2018 | 13:59 Klein beetje, helaas, blijf een arme student. I love you succes!! :)
€ 25 22-06-2018 | 13:31