Stille waters hebben hoge paaltjes

Melissa de Jong

( Lid van team: Stichting Zebra Voorlichting  )

Actie is afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 100 (147%)

Dit jaar doe ik voor de derde keer op rij mee aan Last Man Standing. Ik heeb door middel van mijn therapieen allemaal dingen geleerd waarmee ik mijn hoofd in lastige tijden letterlijk boven water kan houden, maar soms is het nog watertrappelen alsof ik erbij neerval. 

Leven met een psychische kwetsbaarheid is een realiteit waarbij ik altijd allert moet zijn. Een realiteit die niet alleen voor mij bestaat maar voor heel veel jongeren en volwassenen met mij. Op 5 september sta ik op voor deze kwetsbaarheid. Ik sta stil bij het feit dat dagen lastig kunnen zijn, maar ook die gaan weer voor bij, en dat is waarvoor ik wil staan. 

Ik heb helaas van dichtbij meegemaakt dat er niet voor iedereen optijd, genoeg of de juiste hulp was. Dat mensen verder weg zijn gezakt dan nodig, maar ook dat mensen er helaas nu niet meer zijn. Een psychische kwetsbaarheid is niet iets dat je even wegneemt, maar we beginnen met herstellen door erover te praten.

Ik praat. Ik praat met mijn therapeuten en mijn ouders Ik praat ook vandaag, hier met jullie via dit medium. Maar aan wie ik zeker veel heb gehad is Zebra. Een lotgenoten herstel organisatie; Zelfbeschadiging Erkennen Reduceren Accepteren. Ik kan dan ook oprecht zeggen dat ik naar een destructief vrij leven toe wil. En dat gun ik iedereen. 

Wil jij mensen helpen te praten, te delen, en daardoor te kunnen herstellen? Steun dan mind. En moedig ons aan om 5 september weer voor de volle 6 uur stil te staan. 

 

 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 82 05-10-2020 | 16:45 Dit zijn alle donaties die los zijn opgehaald, de zelfgemaakte scruncies, de zelfgemaakte kaarten en de losse donaties. Een mooie eindstand al zeg ik het zelf!
€ 25 16-09-2020 | 18:57
€ 10 01-07-2020 | 20:24
€ 15 28-06-2020 | 23:44
€ 15 27-03-2020 | 22:33