M&M's op de paal

Misha Van den Berg

( Lid van team: M&M`s op de paal )

Deelnemer is afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 250 (86%)

"The only shameful thing about mental illness is the stigma attached to it."

 

2019. Ook dit jaar doe ik weer mee met Last Man Standing, afgelopen jaar 23 juni 2018 heb ik voor het eerst mee gedaan aan deze prachtige actie. Uiteraard ging ik voor de volle 6 uur met goede hoop, niet verwachtend dat ik het ook daadwerkelijk vol zou maken. Uiteindelijk is dat toch gelukt! En stond ik de gehele 6 uur lang op dat kleine kleine paaltje te dansen.

Samen met mijn kleine grote zus haalden wij 592 euro binnen! En dit jaar 2019, gaan we er natuurlijk weer voor!

Ik houdt niet langer mijn mond, het is tijd om te praten. Doorbreek het stigma en laat zien wie je bent. 
Ik vind het belangrijk om onze jongeren voor te lichten en te onderwijzen over psychische problematiek. Het zorgt voor meer begrip, minder eenzaamheid. We leven in 2019, we mogen met zijn allen nu best wat zachter worden naar elkaar en het stigma dat op psychische problematiek ligt los laten.


Ik ben Misha van den Berg, een 24 jarige student uit het mooie Zwolle. Daar volg ik de studie Sociaal Cultureel Werk een werkvlak waar ik veel te maken krijg met psychosociale problemen in alle leeftijdsgroepen. Mede door het werk wat ik doe via mijn stage bij Stichting Focus te Zwolle ben ik enorm betrokken geraakt bij het voorlichten en het doorbreken van het stigma rondom de psychiatrie. De jongeren in Nederland hebben openheid nodig, en daarbij vooral steun. De drempel om naar de psycholoog of psychiater te stappen is voor vele jongeren in ons land enorm hoog. Het is hoog tijd om deze drempel te verlagen. 

Het stigma wat helaas nog steeds aanwezig is op dit onderwerp is iets wat me veel heeft gekost. Na jaren lang zelf rond te lopen zonder naar een psycholoog te gaan ben ik daar enkele jaren geleden toch mee begonnen. 
Resultaat.. ADD, Depressies en een diepgewortelde verlating en bindingsangst. Nu zo'n kleine 3,5 jaar verder sta ik steviger in mijn schoenen dan ooit. 

Eind zomervakantie 2018 raakte ik in een burn out. Mijn volledige drukke leven viel weg en ik zat maanden lang thuis. Natuurlijk was het ook nodig om al die druk weg te nemen, maar des al niet te min was het een erg zware tijd. 
Met vallen en opstaan in kleine stapjes steeds weer verder vooruit. Om er maar weer bovenop te komen. 
In deze tijd is het mij nogmaals duidelijk geworden hoe weinig mensen weten over deze onderwerpen, wat maakt dat er ook moeilijk begrip voor te vinden is. Nog meer redenen om mee te doen aan deze fantastische actie. 

Help jij mij met geld inzamelen? Ook dit jaar gaan alle donaties naar de MIND Young Academy. Een organisatie die zich inzet om het stigma te doorbreken en voorlichting te geven op scholen. Een prachtig project! 
Het is dan ook hoog nodig dat deze organisatie wat steun krijgt van de samenleving!
Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 25 21-06-2019 | 11:48
€ 10 19-06-2019 | 22:47 Om mijn lieve neefje een hart onder de riem te steken
€ 25 14-06-2019 | 10:52
€ 25 07-06-2019 | 10:27
€ 10 29-05-2019 | 16:19