YOUNG is the future

Pooja Mahadew
Qr
van totaal € 200 (17%)

Met trots kan ik zeggen dat ik een jaar PTSS vrij ben, het is een jaar geleden dat ik voor het laatst een hyperventilatie aanval heb gehad.Het is een jaar geleden dat ik slaap problemen had door nachtmerries. Dat ik overwelmd werd door heftige emoties en niet wist wat ik ermee aan moest. Dat ik last had van disorientatie waar ik uren in vast kon zitten.

Op mijn 22ste kwam ik erachter dat ik PTSS had. Ondanks dat ik in het verleden enigszins hulp heb gehad, was het voor niemand duidelijk wat er precies mankeerde. Vaak werd er gewoonweg gezegd dat ik gestoord was, dat ik mentale issues had maar niemand kon mij vertellen wat er precies was.

Het is uiteindelijk gebleken dat ik sinds kleinsaf al last had van PTSS, hiervoor heb ik jammer genoeg geen hulp voor aangeboden gekregen. Als ik nu terugkijk, besef ik hoeveel ik meer had kunnen bereiken als ik eerder hiervoor een behandeling gekregen had. Ik zou minder concentratieproblemen hebben en veel eerder mijn diploma behaald kunnen hebben. Dit is een klein voorbeeld wat een wereld van veschil uitgemaakt zou kunnen hebben in mijn leven.

Helaas ben ik nooit goed voorgelicht over mentale problemen, waardoor ik heel veel niet heb kunnen herkennen, wat ook veroorzaakte dat ik niet wist waar ik hulp kon zoeken. Wat ik wel op dat moment wist is dat ik geen hulpverleners kon vertouwen, ik was immers zonder argumenten voor gek verklaard.

Ik ben ervan overtuigd ben dat als ik eerder de juiste behandeling gehad zou hebben, dat heel veel voorkomen had kunnen worden. Ik wil dat elk kind de kans krijgt die ik niet heb gehad. Namelijk een goede voorlichting en een veilig gevoel om hulp te kunnen vragen.
De eerste stap is om dit soort problemen bespreekbaar te maken. Tot op heden rust er een soort taboe en schaamte op dit onderwerp. Mijn vraag is, waarom wel praten over een gebroken been en over dit niet? Mentale problemen zijn lang niet zo zichtbaar als een gebroken been, maar dat maakt het allemaal niet minder belangrijk. Iedereen verdiend een kans om alle wonden te helen. Of het nou om fysieke of mentale problemen gaat.
Om dit in werking te kunnen stellen, steun ik dit project.

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 10 15-01-2019 | 21:39
€ 25 15-01-2019 | 11:44