When life leaves us blind, love keeps us kind

Raissa Walberg

( Lid van team: Linkin Park Nederland )

Nog te gaan

Qr
van totaal € 250 (16%)

Laatst had ik een gesprek met mijn leerling over mentale gezondheid. Ze merkte op dat er op onze school niet of nauwelijks aandacht wordt geschonken aan mentale gezondheid. Als docent en mentor merk ik echter dagelijks wat de impact van een slechte mentale gezondheid heeft op een jongere. Per klas heb ik namelijk minstens één leerling met wie het mentaal niet goed gaat. Ik vind het dan ook erg jammer dat er schoolbreed zo weinig aandacht aan wordt besteed en ik pleit daarom voor een cultuur waarin wij hierover openlijk kunnen praten. Dat is ook wat ik met mijn leerlingen doe.

Mijn hart gaat uit naar leerlingen en in het verlengde jongeren die vechten met zichzelf. Dit kunnen kleine dingen zijn zoals moeite hebben met plannen en daardoor onzeker worden, maar ook grote dingen zoals een eetstoornis hebben, strijden met depressie en zelfs automutilatie. Mijn zwak voor deze leerlingen wordt versterkt door een vriendin die helaas op 16-jarige leeftijd haar gevecht tegen depressie heeft verloren. Als ik ook maar één leerling of persoon kan helpen en zo'n groot verdrietig besluit kan vermijden, dan is mijn doel bereikt. Hopelijk lukt dit met meer aandacht voor mentale gezondheid binnen de scholen, en de Mind Young Academy kan dat worden gerealiseerd. 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 15 23-10-2020 | 17:49
€ 25 18-10-2019 | 10:38