HET HOORT NIET ZO TE HOEVEN GAAN.

Robin Van Harselaar

( Lid van team: Zaressarmy )

Deelnemer is afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 200 (62%)

 HET HOORT NIET ZO TE HOEVEN GAAN.

WAAROM IK AAN DEZE ACTIE MEEDOE.

 

Een tijdje geleden ben ik erachter gekomen dat ik zelf psychische klachten heb, ik wist nooit echt wat er met mij aan de hand was, ik durfde en kon er niet over praten, voelde me altijd anders dan de rest maar ik had geen idee wat er met mij aan de hand was. Door de jaren heen, er nog steeds niet over durven te praten of wetende wat er aan de hand was, zijn mijn klachten alleen maar verslechterd. Toen ik begon met studeren en werd doorverwezen naar de studentpsycholoog, omdat het moeilijk was om me te concentreren op het studeren aangezien er zoveel in mijn hoofd gaande was, had ik nog nooit echt met iemand gepraat over wat er allemaal aan de hand was. Ik werd redelijk snel doorverwezen aangezien de studentpsycholoog mij alleen maar kon helpen met de zaken rondom school. Ongeveer een half jaar heb ik bij de volgende psycholoog gelopen, maar deze ambulante hulp 1x per 3 weken was voor mij erg weinig, te weinig. Aangezien ik er nog steeds niet echt over kon praten met vrienden of studiegenoten wou ik al snel weer mijn oude leventje oppakken en weer verder gaan met mijn studenten leventje, iedereen is immers wel eens een beetje depressief dat gaat wel weer over toch? Dit heb ik niet lang volgehouden en ik zakte in een nog zwarter en dieper gat, een jaar later werd ik doorverwezen naar mediant, dit op aandringen van een paar vrienden om mij heen. Ik had, ondanks mij turbulente studenten leven, een paar mensen ontmoet die ik in vertrouwen durfde te nemen. Ook in de tijd dat ik op de wachtlijst stond hebben deze mensen mij geholpen, dit is niet altijd makkelijk geweest, maar er was begrip en steun. Ondanks dat er veel ups maar voornamelijk downs waren, heeft het begrip wat ik onderhand had mij heel erg geholpen om stappen te zetten richting de zorg die ik nodig had. Jammer genoeg was dat begrip er pas jaren nadat de klachten waren begonnen, en was ik al erg diep in dat donkere gat gevallen en nu terugkijkend had ik misschien gehoopt dat dat begrip maar ook überhaupt de kennis over psychische klachten er veel eerder was geweest. Maar op die leeftijd van 13/14, waar we eigenlijk nog kinderen zijn, is dat begrip er niet. dat is niet zo gek, ik snapte zelf niet eens wat er allemaal in mijn hoofd gebeurde, laat staan dat klasgenoten of vrienden dat zouden begrijpen. Onderhand krijg ik de hulp die ik nodig heb, en krijg ik steun en begrip van de mensen om mij heen, jammer genoeg zijn er wel hele nare dingen gebeurd voordat ik deze hulp kreeg en voordat ik er überhaupt over durfde te praten. Het heeft het bij mij bijna mis moeten gaan voordat ik inzag en begreep dat ik intensieve hulp nodig heb, en dat deze hulp er ook is. 

Ik ga 22 juni 6 uur lang op een paal staan om geld in te zamelen en aandacht te vragen voor het feit dat zelfdoding doodzaak nummer 1 is onder jongeren.

Ik wil dit doen om stichting MIND te steunen om zelfdoding onder jongeren aan te pakken, dit doen ze door onder andere voorlichting op scholen te geven om meer begrip en kennis te creeëren voor pyschische klachten.

Help ook mee door dit bericht te delen, te doneren of zelf ook mee te doen met deze of andere acties !

 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 25 17-06-2019 | 20:30 💪💪💪samen sterk
€ 15 15-06-2019 | 16:00 XXX😚
€ 10 07-10-2018 | 21:13 Oordelen en Veroordelen! Misselijkmakend! Chin up, Buttercup♡ You go girl!
€ 15 27-09-2018 | 18:53
€ 5 27-09-2018 | 16:19