Je bent niet alleen

Romy Migo

( Lid van team: Jouwpsychischeklachten.nl )

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 300 (100%)

Hoe vaak zeg je tegen iemand dat het goed met je gaat? Terwijl dat eigenlijk helemaal niet zo is. Ik snap je volledig.

Ik heb dat de laatste jaren heel veel gedaan. Ik voelde mij vaak alleen, niemand die mij echt begreep. Ik deed vaak maar alsof het allemaal leuk en goed met mij ging. Niemand wist mijn echte gevoel. Ik wist mij geen raad en dacht dat ik het wel alleen aan kon. Niemand kon mij echt helpen.

Ik was 15 toen ik een Burn Out kreeg. Ik voelde mij heel onzeker en had last van faalangst. Op school liep het ook allemaal niet zo lekker meer. In mijn examenjaar voelde ik steeds meer druk en het liep allemaal niet lekker. Uiteindelijk ben ik na een her-examen geslaagd.

Daarna leek het weer wat beter te gaan. En ik begon vol goede moed aan een nieuwe start. Een nieuwe opleiding MBO, rijlessen en had een bijbaantje. Helaas,.. na een paar maanden werd het mij allemaal teveel. Ik voelde mij totaal niet lekker in mijn vel. Maar nu voelde het heel anders. Ik heb een stap genomen en mijn gevoel gedeeld met mijn mentor.

Zij heeft mij aangehoord en toonde begrip. Ik had last van depressieve klachten. Ik voelde heel veel druk en zag het niet meer zitten. Zo wilde ik niet verder met mijn leven. Deze lieve mentor heeft mij op weg geholpen naar hulp en heb zoveel steun van haar gehad. Zij is er altijd voor mij geweest en nog steeds.

Als eerste moest ik mijn ouders op de hoogte brengen. Die hadden toch wel door dat er iets gaande was, maar dat het zo slecht ging was wel heel erg schrikken.

Vanaf die tijd zijn mijn ouders continu bezig geweest om goede hulp te vinden. In eerste instantie waren dit de gesprekken bij buurtteam, huisarts en daarna een doorverwijzing naar een psycholoog. Daarna nog een andere instantie met weer wekelijkse gesprekken.

Nog steeds voelde het niet genoeg en we waren inmiddels al weer een half jaar verder. En het ging niet beter met mij. Na veel zoeken zijn wij uiteindelijk in contact gekomen met een jeugdkliniek. Het leek voor ons allemaal de beste oplossing voor dat moment. Samen met mijn ouders hebben wij de stap gezet, 10 weken opname in een kliniek.

Het is een hele zware tijd geweest zowel voor mij als voor mijn ouders. Ik ben heel dankbaar dat ik daar wel de juiste hulp heb gekregen. Sinds januari ben ik weer thuis en probeer ik mijn leven weer op te pakken. Wel zal ik altijd aan mijn herstel moeten blijven werken.

In de kliniek heb ik veel geleerd, gezien en gevoeld dat ik er niet alleen voor sta. Stap voor stap gaat het mij lukken met lieve mensen om mij heen. Ik had een half jaar geleden niet kunnen bedenken dat ik op een paal in het water zou gaan staan. Deze uitdaging ga ik graag aan.

Ik wil in de toekomst heel graag iets doen voor jongeren die in zo’n zelfde situatie zitten als wat ik heb meegemaakt.

Mede daarom wil ik heel graag meedoen aan Last Man Standing.

Neem ook gerust een kijkje op onze Teampagina om kennis te maken met de rest van het team.

Liefs Romy 

@jouwpsychischeklachten.nl

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 15 21-06-2019 | 21:23
€ 15 12-06-2019 | 17:04 Omdat jij en al die anderen het waard zijn!!!!😊
€ 25 03-06-2019 | 19:20 Omdat ik hoop dat door goede voorlichting anderen niet hoeven mee te maken wat Romy heeft meegemaakt. En omdat ik respect voor Romy heb!
€ 10 03-06-2019 | 09:58
€ 15 29-03-2019 | 13:00 Ook al die ik zelf niet meer mee, steun ik je zeker wel..... Een mooi doel waar je zelf al hard op weg bent om je weg daar in te bewandelen. Zet hem op met trainen en weer een mooie ervaring rijker.