Vier dagen 40 voor Mind

sanne de swart
Normal d6028595ff4ec9657fab4f9cb5e8401a9d086fdf
Qr
van totaal € 100 (60%)

Van 16 tot 19 juli ga ik meelopen met de Nijmeegse vierdaagse. Elke dag hoop ik de 40km te lopen. Hierbij wil ik mij inzetten voor Mind.

Ruim 40% van de Nederlanders heeft al eens psychische klachten gehad. Ik vind het belangrijk me in te zetten voor goede hulp bij deze problemen, maar ook voor het voorkomen hiervan. Mind helpt hierbij. Daarnaast maakt Mind psychische problematiek bespreekbaar. Dat is ook iets wat ik heel erg belangrijk vind. Vertellen dat je ergens mee zit, hoe groot of klein ook, zou eigenlijk net zo gewoon moeten zijn als vertellen dat je een been gebroken hebt. 

Zelf hoor ik ook bij die 40%. Ongeveer twee jaar geleden zat ik niet lekker in mijn vel. Ik voelde me vaak verdrietig, onzeker en liep vast op school, op werk en in sociale contacten. Ik heb toen een gesprek aangevraagd bij mijn huisart die me doorverwees naar psyq. Voor mij bleek dit gelukkig een goede stap te zijn. De therapie die ik daar toen ging volgen, sloot goed aan bij wat ik nodig had en hielp me bij mijn herstel. Inmiddels volg ik een andere groepstherapie en ook die helpt me goed bij mijn doelen. Inmiddels gaat het alweer een stuk beter met me. Ik ben er nog niet, maar ben zeker op de goede weg en heb hulp die bij me past!

Het is heel fijn dat ik direct de 'goede' hulp en begeleiding gekregen heb, maar dit is zeker niet voor iedereen zo. Daarnaast zijn er vaak lange wachttijden. Ik heb zelf voor beide therapieën ongeveer een half jaar moeten wachten voordat ik hieraan kon beginnen. Zeker voor de eerste therapie vond ik dit een erg lange wachttijd, omdat ik op dat moment het gevoel had direct begeleiding nodig te hebben en soms niet eens wist hoe ik een dag door moest komen, laat staan een week, een maand of maanden. Toch zijn er nog veel langere wachtlijsten dan dit. Het verkorten van de wachtlijsten en het vinden van passende hulp voor iedereen zijn dus ook dingen die ik erg belangrijk vind en waar ik me graag voor wil inzetten.

Ik heb gemerkt dat sinds ik in therapie ben gegaan, ik makkelijker praat over wat er aan de hand is en waar ik mee zit. Hierdoor begrijpen mensen om mij heen mij beter en kunnen ze mij ook beter helpen wanneer ik dit nodig heb. Daarnaast heb ik gemerkt dat open zijn over waar je mee zit, anderen ook helpt om open te zijn. Iedereen maakt wel iets mee of heeft wel iets meegemaakt waar je eigenlijk niets van weet. Erover praten helpt! Door de vierdaagse mee te lopen voor Mind, hoop ik het taboe rondom psychische problematiek weer een stukje te kunnen verkleinen, zodat hopelijk steeds meer mensen hier steeds makkelijker over kunnen praten.

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 10 15-07-2019 | 21:17 Ik wil Sanne steunen omdat ik het super stoer van haar vind, dat ze de vierdaagse gast lopen
€ 10 14-07-2019 | 17:27 Sanne, veel succes met het lopen van de vierdaagse, geweldig dat je zo het goede doel steunt.
€ 15 17-05-2019 | 12:49 Goed doel, maar vooral Sanne steunen.......
€ 25 30-03-2019 | 17:04 Succes Sanne. Al leuk dat je ook meeloopt maar zeker leuk dat je er nog iets mooiers van maakt.
Bekijk alle

Waarom actie voeren voor Mind?

03-04-2019 | 20:38 Tijdens de vierdaagse zijn er veel mensen die meedoen voor een goed doel. Er zijn ook veel verschillende goede doelen waar je de vierdaagse voor kunt lopen. Waarom ik gekozen heb voor Mind? Dat heb ik omschreven op mijn actiepagina!    *vergeet niet te doneren ;)
Lees meer