Vechten tegen psychische ziekten is zwaarder dan wat dan ook

Sharon Lodder
Qr
van totaal € 750 (65%)

Een leven lang met psychische problemen, voelt soms wel eens als levenslang. Leven voelt soms als overleven. Soms lijkt de dood de enige oplossing. Maar: je bent niet alleen!

Diepe dalen heb ik gekend, gelukkig gaat het met medicatie en hulp beter. Ben ik de anorexia de baas geworden, heb ik angsten redelijk onder controle en hou ik zo goed als mogelijk depressies buiten de deur.

Ja, ik slik antidepressiva, ja ik krijg traumabehandeling bij een gespecialiseerde GGZ instelling.. en nee, ik hoef mij daar niet voor te schamen.

Een psycholoog noemde mij ooit tijdens een opname een pitbull: als ik iets in mijn kop heb, laat ik het niet los. Helaas laat mijn lichaam me sporttechnisch gezien wat in de steek, maar ik blijf online en sport door totdat ik ooit die marathon loop! Ik geef niet op! Ooit loop ik een hele marathon, voor mind!

Door voor MIND te sporten wil ik het onderwerp psychische ziekten bespreekbaar maken. Want: je bent niet alleen en het is geen taboe. Steunt u mij?

Ik leer steeds meer van het leven te genieten, dat gun ik iedereen!

#maakhetbespreekbaar #taboedoorbrekend #MINDblue

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 5 24-08-2019 | 02:41
€ 25 11-03-2019 | 13:51
€ 15 27-01-2019 | 18:08
€ 25 27-01-2019 | 12:49
€ 200 27-01-2019 | 12:40 Goed doel natuurlijk! Suc6 Sharon
Bekijk alle

Change of plans

28-02-2019 | 19:44 Mijn doel komt steeds dichterbij: 7 april 2019, de marathon van Rotterdam. Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen: dat gaat niet lukken. Ik heb accuut pijn gekregen in mijn lies en heup. Een lang verhaal kort: mijn heup is niet flexibel genoeg waardoor hij niet goed kan bewegen en daardoor zijn spieren/pezen/slijmbeurs/etc in opstand gekomen. Alles deed pijn: fietsen, wandelen, traplopen, van de bank komen. Ik heb weken mank gelopen en daarbij ook wekenlang gebaald.  7 april moest ik dus uit mijn hoofd zetten, maar hoeveel pijn ik ook had ik was alweer bezig met een ander doel: ik had immers al meer dan €450 opgehaald! Dus dacht ik dat de marathon van Leiden wel een idee zou zijn op 19 mei. Helaas praatte de fysio ook dit doel al snel uit mijn hoofd: "gaat niet lukken", "heel misschien een najaarsmarathon".. maar ook dat zei hij heel voorzichtig. Oke, helder. Wat nu? Naast dat ik in mijn leven ooit een marathon wil hardlopen, wil ik ook de Nijmeegse vierdaagse (4x 40km) wandelen. En dit lijkt prima haalbaar te zijn (mocht ik ingeloot worden). Inmiddels kan ik fietsen en wandelen zonder pijn. Hardlopen mag ik nog niet. Dus plannen gewijzigd: 4x 40 km in Nijmegen. De stad waar mijn vriendin Sharmeela uit het leven stapte. Gisteren heb ik mijn eerste 20km gewandeld, pittig maar goed te doen! Op naar 16 juli, de eerste dag van de Vierdaagse. Als ik ingeloot word. Word ik dat niet: volgend jaar mag ik dan sowieso meedoen!
Lees meer