42.2km - Vechten tegen psychische ziekten is zwaarder

Dit is de actie van Sharon Lodder
van totaal € 500 (92%)

Een leven lang met psychische problemen, voelt soms wel eens als levenslang. Leven voelt soms als overleven. Soms lijkt de dood de enige oplossing. Maar: je bent niet alleen!

Diepe dalen heb ik gekend, gelukkig gaat het met medicatie en hulp beter. Ben ik de anorexia de baas geworden, heb ik angsten onder controle en hou ik zo goed als mogelijk depressies buiten de deur.

Ja, ik slik antidepressiva, ja ik ben in behandeling bij de GGZ.. en nee, ik hoef mij daar niet voor te schamen.

Een psycholoog noemde mij ooit tijdens een opname een pitbull: als ik iets in mijn kop heb, laat ik het niet los. En ik heb nu iets in mijn kop: ik ga mijn eerste marathon lopen, in Rotterdam. 7 april 2019.

Door voor MIND hard te lopen wil ik het onderwerp psychische ziekten bespreekbaar maken. Want: je bent niet alleen en het is geen taboe. Steunt u mij in die 42.192 meters?

Ik leer steeds meer van het leven te genieten, dat gun ik iedereen!

#maakhetbespreekbaar #taboedoorbrekend #MINDblue

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
€ 15 27-01-2019 | 18:08
€ 25 27-01-2019 | 12:49
€ 200 27-01-2019 | 12:40 Goed doel natuurlijk! Suc6 Sharon
€ 200 26-01-2019 | 18:42
€ 20 21-01-2019 | 19:38
Bekijk alle

Nog 80 nachtjes slapen

17-01-2019 | 20:11 Nog 80 nachtjes, 11.5 week, 2.5 maand.. dan hoop ik aan de start te staan van mijn eerste hele marathon: de NN Marathon Rotterdam. Al 10.5 week ben ik bezig met mijn trainingsschema, niemand die dat weet. Ik noem het in mijn hoofd ook wel 't geheime marathon project'. Waarom ik het zo lang geheim heb gehouden? Om de druk voor mezelf niet al te hoog te maken, verwachtingen van mensen laag te houden en zelf te wennen aan het idee waaraan ik bezig ben. Er is 1 iemand die het wel weet: mijn psycholoog.  Dat brengt mij dan ook gelijk bij de reden waarom ik voor MIND wil lopen. Sinds ik mij kan herinneren worstel ik al met mijzelf en het leven. Anorexia sloop er als eerste in, wat achteraf een symptoom van angsten bleek te zijn. Een grote angst voor het leven, waaruit dan ook weer depressies voortkomen. Op mijn 18de kreeg ik de diagnose anorexia, nu ben ik 29 en nog altijd in behandeling nu trauma gerelateerde behandeling, enorm pittig. Ik merk nog altijd dat er een taboe ligt op het bespreekbaar maken van deze onderwerpen. Wanneer er gevraagd wordt hoe het met mij gaat, is het altijd zijn gangetje. Over het verleden hebben we het niet. Er wordt verwacht van je dat je werkt, een sociaal leven hebt, een vriend, trouwt, kinderen krijgt.. noem alle maatschappelijke verwachtingen maar op. Maar wat als het allemaal niet zo loopt als dat de maatschappij van je verwacht doordat je de pech hebt dat je psychische problemen hebt? Enorm irritant die onwetendheid maar vooral ook het taboe. Dat is de reden dat ik wil gaan lopen voor MIND. Het onderwerp, en dan vooral depressie, bespreekbaar maken. Want de strijd is zo alleen! Het is geen taboe om een depressie te hebben. Hardlopen heeft mij geholpen om mezelf terug te vinden, ik hoop 7 april 2019 de grootste persoonlijke prestatie neer te zetten en enorm trots op mezelf te kunnen zijn. Trots op de weg die ik daarvoor heb afgelegd, trots op dat ik het heb gedaan en trots op mezelf dat ik dit voor een goed doel heb gedaan. 42.195 meter lopen in Rotterdam. Met uw donatie helpt u mij naar de finish en helpt u dit onderwerp bespreekbaar te maken!  
Lees meer