Taboedoorbrekend Koploper

Dit is de actie van Stefan Wendel

( Lid van team: 21 km - MIND Blue Monday Run  )

Actie is afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 500 (163%)

Hallo Allemaal, 

In augustus 2014 ben ik mijn vader verloren door suicide. Ik heb nooit getwijfeld aan mijn overtuiging dat dit een gevolg is geweest van de diepe depressie waar hij in zat. Daarnaast ben ik er ook zeker van dat de hulpverlening beter, adequater en persoonlijker had kunnen en moeten zijn. Ik weet zeker dat het anders had kunnen lopen met mijn vader, als de hulp gespecialiseerder was geweest en minder via standaard protocollen was verlopen. Hierdoor ben ik mij meer gaan verdiepen in deze enge, onzichtbare en dus zelfs dodelijke ziekte.

Het is voor de meeste mensen met psychische problemen een hele moeilijke stap om open te staan voor hulpverlening en deze ook te accepteren. Gevoel van schaamte, onwetendheid, angst en onmacht maakt de drempel enorm hoog. Als we dit willen doorbreken moeten psychische ziektes veel makkelijker bespreekbaar worden en net als bij andere ziektes de hulpverlening omarmd worden. We leven in een tijd dat er psychisch veel van ons gevraagd wordt in de huidige samenleving. Het is steeds moeilijker om jezelf staande te houden in deze hectische wereld vol angst en onzekerheid. Psychische problemen komen steeds meer voor, maar wordt te weinig over gesproken en is voor veel mensen een onbekend fenomeen. Hierdoor weet men niet hoe je ermee om moet gaan en ziet men niet wanneer je zelf met een psychische ziekte te maken hebt.

Het heeft mij een hele andere kijk op het leven gegeven en ik ben mij hier meer op gaan richten. 

Hardlopen heeft mij enorm geholpen om er mentaal weer bovenop te komen toen ik zelf ook met een lichte depressie/burnout te maken had.

Daarom wil ik mij graag inzetten om het taboe rond psychische ziektes te doorbreken en veel meer onder de aandacht brengen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat er meer en beter onderzoek moet worden gedaan naar Psychische Gezondheid. Zodat mensen met psychische problemen specifieker kunnen worden behandeld aan hun persoonlijke situatie.

Met jouw donatie steun je direct mensen met een depressie. Al het ingezamelde geld van deze Blue Monday Run stelt MIND beschikbaar voor het uitbreiden en doorontwikkelen van de supportgroepen van de Depressie Vereniging. In deze groepen vertellen mensen elkaar hoe zij leven met hun depressie. Zo'n groep kan een belangrijke rol (gaan) spelen in iemand zijn of haar leven. Het zorgt voor herkenning en erkenning. En het draagt bij aan herstel. 

Op dit moment zijn er al bijna 60 supportgroepen in heel Nederland. Om deze supportgroepen te laten bestaan en uit te kunnen breiden, is geld nodig. Voor € 200,- kan 1 persoon het hele jaar deelnemen aan zo'n groep. 

Alvast bedankt, Stefan Wendel

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
€ 25 29-01-2018 | 20:13
€ 7 22-01-2018 | 08:01
€ 10 16-01-2018 | 22:32
€ 25 15-01-2018 | 19:12
€ 25 14-01-2018 | 22:23 Ik weet hoe heftig het is als iemand verdrietig en moedeloos blijft gedurende langere periodes. Hopelijk wordt het bespreekbaarder en wordt door onderzoek duidelijk wat de oorzaken zijn en wat je er behalve medicatie aan kunt doen
Bekijk alle

Sponsorevent Shoeby Leek

07-01-2018 | 21:31 Komende maandagavond 8 januari organiseren wij een Sponsorevent voor onze Shopmanager Stefan Wendel​!Hij gaat 15 januari zijn zelf georganiseerde MIND Blue Monday Run (Blauwestad)​ lopen, een halve marathon!Dit doet hij voor het goede doel Wij zijn MIND​Hij wil hiermee het taboe op de ziekte Depressie doorbreken en geld inzamelen voor De Depressie Vereniging​ om speciale praatgroepen in stand te houden en uit te breiden. Want praten met lotgenoten helpt! https://www.doemeemetmind.nl/nieuws/1539-hoe-stefan-wendel-koploper-werd Deze sponsoravond is van 19.00 tot 22.00 uur en 20% van de omzet gaat als donatie naar zijn actie.Kom gezellig langs om wat leuks te shoppen onder het genot van een hapje en een drankje. Stefan zal er natuurlijk zelf ook bij zijn om over zijn persoonlijke verhaal te vertellen van zijn actie.
Lees meer