OP DE LOOP TEGEN SOMBERHEID

Suzanna Neeltje

( Lid van team: Rust in de Kop MINDFUL WALK Steenwijk )

Normal 44486d2337d4aa119552a0998402a67191c23b59
Qr
van totaal € 10 (0%)

Depressie is niet hetzelfde als in de put zitten. Het heeft je in een houdgreep. Doordat ik al 50 jaar een enthousiaste wandelaar ben, wist ik al dat bewegen goed is tegen somberheid. Het werkt echt, de helende kracht van de natuur.
Al wandelend beleef je die héél intensief en ik combineer het met mindfull wandelen, in alle seizoenen. Daarbij laat je de omgeving diep tot je doordringen. Luister naar de vogels en het ruisen van de bomen. Er komt rust in mijn hoofd en negatieve gedachten verdwijnen. Het is ook fijn om een bijzonder natuurgebied in elk jaargetijde te beleven, steeds weer anders.

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.