Wat als je niet meer kan wachten?

Dit is de actie van Teuntje Gevers
Actie is afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 500 (160%)

Stel je voor, je zit al maanden diep in de put. Nadat je eindelijk de moed hebt vezameld om hulp te zoeken, krijg je het volgende te horen: "We zetten u op de lijst, over twee maanden is er waarschijnlijk plaats voor u."

 

Wat dan? Wat doe je in de tussentijd? Sommigen kunnen niet zo lang wachten, sommigen denken dan misschien: laat dan maar.

 

Voor veel mensen is dit een groot probleem. De mensen met de grootste behoefte naar psychische hulp, worden vaak opgezadeld met een lange wachttijd, een last die zij wel als laatste kunnen gebruiken. Ook ik heb hiermee te maken gehad. Ik ben Teuntje, 23 jaar, en al zeker 11 jaar in aanraking met psychische hulpverlening. Mijn klachten: depressieve periodes.

 

Tijdens mijn lange reis naar volledige mentale gezondheid (een reis die nog niet afgelopen is), ben ik veel mensen tegengekomen die ook de dupe zijn geweest van lange wachtlijsten. Niet alleen medepatiënten, maar ook de hulpverleners zelf. Zij hebben hier ook last van, omdat zij jou willen helpen, maar weten dat wachtlijsten absoluut niet helpen.

 

Ook mensen in mijn directe omgeving werden op een lange wachtlijst geplaatst. Ik wil één iemand noemen, één van mijn favoriete mensen in mijn wereld: mijn lieve moeder, Gonny. Ook zij heeft in het verleden last gehad van zware depressies, zo ook afgelopen jaar. Niets is zo pijnlijk als de persoon van wie je het meest houdt te zien lijden terwijl ze wacht op hulp. Voor haar om elke dag wakker te worden zonder enige verbetering en zonder professionele hulp om op terug te vallen. Na een paar maanden werd ze dan toch geholpen. En het gaat nu heel goed met haar, want de hulp díe ze kreeg was natuurlijk goed!

 

En toch mogen we allemaal even stilstaan bij elke verloren dag van een persoon op een wachtlijst in de psychische gezondheid. Ik wil mij inzetten voor dit grote probleem, door mee te doen aan Last Man Standing en geld in te zamelen voor het bestrijden van lange wachtlijsten . Voor alle mensen die niet langer konden wachten. Voor jou, mam!

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
€ 25 05-07-2017 | 17:10
€ 25 25-06-2017 | 11:01 Super actie van Teuntje!
€ 5 22-06-2017 | 21:17
€ 25 22-06-2017 | 16:13
€ 50 21-06-2017 | 10:10 Meike Gevers attendeerde me op deze mooie actie. Mojeo ondersteunt graag mensen die hun mojo inzetten voor een maatschappelijk doel. We wensen jullie veel succes!