tim tegen stigma

tim saalbrink
Deelnemer is afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 1 (19000%)

Hoi hoi !!

Even voorstellen.

Ik ben Tim en ik ben 37 jaar. Ik woon in het oosten van het land op mijzelf in een leuk appartementje samen met mijn vissen haha. Op de bassischool werd ik gepest ik was anders dan de rest. nu zul je je afvragen wat heeft dit te maken met psychische problemen nou heel veel eigenlijk. De impact van pesten is veel groter als de meeste mensen denken. Waar ik zelf pas heel veel jaren later achter kwam hoeveel impact als het nou echt gehad heeft en het nog steeds heeft in mijn dagelijkse leven. Nog steeds twijfel ik aan mijzelf ook nu ik dit stukje schrijf. Doe ik het wel goed, wat gaan anderen wel niet van mij denken, ze vinden mij vast een sukkel, enz . Mijn basisschool periode was dus alles behalve fijn hoewel dat aan de buitenkant vaak anders leek. De woorden als schele, blinde vink, sukkel, lapoogje en zo kan ik nog wel even doorgaan hebben mij beschadigt. Ik wist me geen houding te geven maar ja daar was ik ook nog te jong voor om het goed te begrijpen. Ik werd boos gooide met spullen en liep weg. Alles om die pijn maar niet te voelen. Op de middelbare school ging het anders ik werd niet echt meer gepest alleen hoorde ik er ook niet echt bij. Dat deed pijn want ik wilde er zo graag bij horen ik wilde ook me geliefd voelen. Dus deed ik daar alles voor. Had altijd wel mijn woordje klaar en wist overal wel iets van. De jaren na school dacht ik eindelijk geen school meer ik kan de wereld aan. Niks was minder waar, ik had vele banen en elke keer weer ging het mis. Ik werd ontslagen of nam zelf ontslag. Het lukte niet om een baan te houden o.a, de twijfel aan mezelf was te groot daar voor. Ik leefde in mijn eigen fantasie wereld die ik ook zelf nog begon te geloven. Mijn verhalen werden steeds sterker en groter en de pijn en verdriet als ik alleen was ook. Alleen durfde ik dit niet te zeggen tegen iemand uit mijn omgeving. Door het vele malen op mijn ziel getrapt te zijn op de bassischool had ik dit wel afgeleerd. Want ja ik wist niet beter als je je open stelt trappen mensen je op je ziel. Ik was dood ongelukkig en kon geen kant op. Praten met iemand was geen optie dus ging ik maar praten met de fles. Ik was altijd al een stevige drinker alleen had zich dit ondertussen ontwikkeld in een volledige verlsaving. Want ja de fles veroordeelde mij niet en sprak niet terug dus was het mijn groote vriend geworden. Voor de buiten wereld leefde ik mijn leven, maar voor mijzelf hoefde het niet meer. Ik was er klaar mee met die euwige strijd in mijn hoofd. Je elk moment van de dag afvragen wat anderen wel niet van je vinden, je groot houden, doen alsof er niks aan de hand was. Tot de dag dat het niet meer ging en ik echt afbrak. Die dag staat nog steeds enorm in mijn gehuegen gegrift. Ik ging in behandeling voor mijn alcohol verslaving en gaande weg werd er steeds meer duidelijk. En vooral hoe het pesten dus invloed had op mijn leven. 

En daarom dus deze actie wandelen tussen 2 werelden. Niet alleen om aandacht te vragen voor psychische problemen, maar ook voor pesten. Omdat vaak uit pesten psychische problemen voort komen. Pesten maakt meer kapot dan je lief is en dat is geen geintje. Ik zet mij dus in voor mind en voor de stichting omgaan met pesten. De openheid die ik nu geef is erg eng maar o zo belangrijk om het taboe rondom deze zaken te door breken.

met vriendelijke groet 

Tim  

 

Doel: psychische problemen en de gevolgen van pesten bespreekbaar maken en zo het taboe doorbreken

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 100 09-11-2019 | 10:38 Wij hebben respect voor mensen met doorzettingsvermogen
€ 10 09-09-2019 | 19:34
€ 15 09-09-2019 | 17:02
€ 25 09-09-2019 | 12:40 Tim & Anouk heel veel succes bij deze geweldige actie.
€ 15 01-09-2019 | 16:56