psychische kwetsbaarheid is oké

Tim Saalbrink

( Lid van team: Clinic buddies )

Deelnemer is afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 1.000 (12%)

De tietel zegt het al. psychische kwetsbaarheid is oke. 

Ook dit jaar sta ik weer voor wij zijn mind op een paal. Waarom sta ik weer op een paal. Omdat het nog steeds nodig is.

Heel lang heb ik gedacht dat het niet oke was hoe als ik mij voelde. Ik dacht dat ik mijn gevoelens niet kon uiten wand dan zouden mensen mij gek vinden. Ik durfde ze daarom dus ook niet te uiten. Wand ja als je psychische problemen hebt dan moet je toch wel gek zijn. Helaas zien nog steeds veel mensen dit zo en ligt er dus een enorm stigma op het hebben van psychische problemen of psychische kwetsbaarheid. 

Hoe werkt het voor mij. Misschien moet ik maar beginnen bij het begin. Op de bassischool werd ik veel gespest. Waarom ja dat is zelfs voor mij soms nog een grote vraag. Misschien was het omdat ik een bril had of misschien ook wel omdat ik naar mate de pesterijen erger werden ik niet meer wist hoe ik moest reageren. Wat volgede is dat ik vaak weg liep en vaak ook erg kwaad werd en met spullen ging gooien. Ik voelde me niet gehoord en gezien. Niet door mijn klasgenootjes en ook niet door de leerkrachten en de schoolleidning. 

Op de middelbare school hield het pesten wel op maar ik was al beschadigd. Ik had veel verdriet en wilde die pijn ook niet meer voelen. Dus ging ik maar de clown enz uithangen. Ook dingen als eerste gaan roken enz. Wand ik dacht als ik maar vooraan sta zien ze mij wel. Niks was minder waar ik werd niet meer gespest maar hoorde er ook niet bij. Hoe hard ik ook mijn best deed het lukte maar niet. En in mijn hoofd gleed ik steeds dieper weg.En de gedachten om met iemand er over te praten die kwamen al niet meer in mij op. Wand ik was er al zo van overtuigd dat niemand naar mij zou luisteren en mij zou kunnen troosten.

Op volwassen leeftijd ging het steeds harder met mij achteruit. Alhoewel ik dat niet liet merken. Ik deed overal aan mee ging stappen met de groep en het was altijd feest. Althans dat was wat ik liet zien. De werkelijkheid was dat ik mij alleen voelde. Bv na een avondje stappen dan zat ik thuis op de bank en dacht ik waar doe ik het allemaal voor. Ik mag wel mee met de groep maar ze moeten mij toch niet. En zo werden mijn gedachten steeds erger. Ik wilde die verdoven en zocht mijn heil in drank. Wat het er niet beter op maakte natuurlijk ook werden mijn gedachten steeds heftiger zelfs tot aan ik hoef hier niet meer te zijn aan toe.

Op mijn 34e ben ik toch hulp gaan zoeken. En wat heeft mij dat goed gedaan zeg. Ik ben in behnadeling gegaan voor mijn drank probleem en mijn psychische kwetsbaarheid. Nu zul je misschien denken dan is het nu toch weg en over. Nou dat is het niet.

Ik ben nog steeds psychisch kwetsbaar en dat is helemaal oke. Door behandeling heb ik er geleerd mee om te kunnen gaan. Maar het is nog steeds elke dag wel aanwezig. En ik schaam me er ook niet meer voor.

Dus daarom ook dit jaar weer op de paal. Na de actie van anouk en mij van vorig jaar. De wandeling door nederland. Ben ik juist nog meer gedreven. Wand alleen door aandacht te blijven vragen voor psychische kwetsbaarheid kunnen we het taboe hierop door breken. En dat is nog steeds hard nodig. 

Help jij mij en alle andere strijders mee!!! 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 10 31-10-2020 | 13:05 Succes Tim!!
€ 25 31-10-2020 | 13:01
€ 25 31-10-2020 | 12:38
€ 5 31-10-2020 | 12:29 Veelal een vergeten groep.
€ 50 31-10-2020 | 09:56 Omdat psychische aandoeningen ook moeten worden gezien als aandoeningen. Er wordt te vaak gezegd het zit tussen je oren en we moeten daar eens vanaf. Dus blijf staan Tim besef je wat voor mooie dingen je kunt doen en wat je voor mensen kunt betekenen juist door even stil te staan bij dat wat o zo belangrijk is, de psyche. Succes!