MIND Blue Monday Run 2019

Evenement is afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
van totaal € 15.000 (95%)

Op 21 januari 2019 is het weer Blue Monday, de zogenaamde meest deprimerende dag van het jaar. Na het succes van vorig jaar zullen we ook dit jaar weer op deze dag Blue Monday Runs organiseren op verschillende locaties in het land! 

Waarom rennen? 

Ten eerste voor jezelf! Verschillende onderzoeken hebben bewezen dat rennen (en bewegen in het algemeen) absoluut depressieve klachten kan verminderen. Er is niet voor niets een speciale therapievorm hiervoor: ‘running therapy’ of ‘wandeltherapie’. Ook rennen we natuurlijk om aandacht te vragen voor de verschrikkelijke ziekte depressie en om geld op te halen voor een initiatief dat het leven met een depressie een beetje makkelijker maakt. Dit jaar is dit initiatief Abi. 

ABI 

ABI is een app speciaal gemaakt voor de omgeving van iemand met een depressie. De app zit vol met tips en informatie om depressie bespreekbaar te maken en om ervoor te zorgen dat iemand met een depressie zich gehoord en gezien voelt. Ook kan je zelf tips toevoegen en meldingen instellen. Naast de app is er ook een kaartenset met op elke kaart een tip en op de achterkant de mogelijkheid om op te schrijven hoe het uitvoeren van de tip is gegaan. 

Abi is het eindproduct van mijn afstudeerproject voor de opleiding Communicatie & Multimedia Design. Met Abi richt ik me op de vrienden van iemand met een depressie. Mijn doel is om ervoor te zorgen dat zij beter kunnen omgaan met een depressieve vriend of vriendin, zodat de vriendschap intact blijft en dat er wederzijds begrip ontstaat. Vriendschap is belangrijk, omdat contact met vrienden en vriendinnen kan helpen bij het herstel van een depressie. Abi is het resultaat van uitgebreid onderzoek en vele gesprekken met de doelgroep en psychologen.” 

  • Rixt (maker en bedenker van ABI en overwinnaar van een depressie) 

De app is ontworpen en klaar om ook daadwerkelijk gebouwd te worden. Met het opgehaalde geld zal deze app door MIND Blue gebouwd en gelanceerd worden.

Kom in actie! 

Sluit je aan bij een van de teams (elk team is een andere locatie). Wil je liever zelf een run (of walk, of zaklopen of wat dan ook) organiseren in jouw stad/dorp? Dat kan ook! Maak dan een nieuw team en nodig je vrienden uit om zich aan te sluiten.  

MIND faciliteert het evenement, maar uiteindelijk is het aan de leider van een team om de run te organiseren. Heb je vragen over het evenement? Stuur gerust een mail naar iris.nijkamp@wijzijnmind.nl

Iris Nijkamp

iris.nijkamp@wijzijnmind.nl

Bekijk alle
€ 99,60 05-02-2019 | 13:52 Aan: Breda Mastbos | Walk
€ 10 04-02-2019 | 23:25 Aan: Ik loop mee
€ 50 29-01-2019 | 13:46 Aan: Taboedoorbrekend Koploper
€ 100 27-01-2019 | 20:09 Aan: Anky.Zwemmen helpt Abi De donatie van mijn sponsors verdubbeld