Actieheld Esmee: "Iedereen die aankaart hulp nodig te hebben, verdient dit!"

Normal 93ca2fac5791953bb16f24a12c113c604f3021d7
24-04-2017 | 00:00

Hi allemaal! Mijn naam is Esmee Wagenvoort en ik ben 20 jaar oud. Ik doe mee aan last man standing omdat de wachttijden in de GGZ veel te lang zijn. Zelf sta ik nu sinds begin december 2016 op een wachtlijst voor hulpverlening. Omdat mijn klachten steeds erger werden ben ik naar de huisarts gegaan. Hier werd mij gezegd dat: "als ik al negen jaar met klachten liep kon ik ook nog wel drie maanden wachten op hulpverlening". Deze opmerking en de ontzettend slopende en onzekere procedure van het wachten in een uitzichtloze situatie heeft mij aan het denken gezet. Dit moet toch niet kunnen? Onderhand heb ik een diagnose gesteld gekregen maar hulp is nog zoek. Dit maakt voor mij de dagen soms erg zwaar. Onduidelijkheid, onzekerheid en een gevoel van "lastig zijn" zorgt er dan soms voor dat ik denk: laat die hulp maar zitten. De strijd aangaan met jezelf elke dag is lastig, en vooral zwaar. Dit is niet goed, iedereen die aankaart hulp nodig te hebben verdient dit!

Daarom sta ik op 24 juni samen met mijn team op voor MIND! Mijn vrienden waren ontzettend enthousiast en samen vormen wij nu het team: Wij staan voor paal! De reacties uit mijn omgeving zijn positief en zetten mensen aan het denken. Veel mensen weten niet dat de wachtrijen zo lang zijn en dat de stap zetten om hulp te vragen al ontzettend zwaar is. 


Ik wil aan iedereen die op een wachtlijst staat meegeven dat het belangrijk om te doen wat je kunt. Niet meer, loop jezelf niet voorbij. Lukt het een dag niet, dan niet! Denk aan jezelf.

"Because depression is being colorblind and constantly being told how colorful the world is".

Esmee doet mee aan Last Man Standing. Bekijk hier haar actiepagina.