Actieheld Isa: "Ik kreeg ongekend veel lieve, motiverende reacties"

19-03-2018 | 09:57

Toen ik vorig jaar kwam kijken bij Last Man Standing 2017, wist ik het zeker: volgend jaar sta ik ook tussen al die kanjers. Ik heb mezelf aan mijn woord gehouden en mij opgegeven voor Last Man Standing 2018.

Ik maakte een pagina aan, heb die gedeeld op social media en toen ging het hard. Ik kreeg ongekend veel lieve, motiverende reacties, zelfs van mensen waar ik het helemaal niet van verwacht had. Mijn oproep werd massaal gedeeld en voordat ik het wist stroomden de donaties binnen. De reacties lopen erg uiteen; van mensen die niet wisten over mijn psychische struggles, tot mensen die hun eigen ervaringen begonnen te delen. Ik vind dat zó ongelooflijk bijzonder!

Zelf ben ik best open over mijn situatie en mijn gevoelens erbij. Soms voel ik echter wel dat er een grote taboesfeer op ligt en dat vind ik dan zó jammer, vooral omdat ik weet hoe belangrijk het delen is.

Ik weet dat praten over je gevoelens ontzettend belangrijk is, maar dat vooral de reactie daarop nóg belangrijker is. Het scheelt namelijk nog al of je een begripvolle, steunende reactie krijgt, of dat er ‘goedbedoelde adviezen’ boven tafel komen.

“Het komt wel weer goed, misschien moet je gewoon meer rust nemen?” is heel lief bedoeld, maar vaak is het niet de reactie waar op gehoopt wordt; dat kan ik zelf namelijk ook wel bedenken, maar het lúkt me niet.

Ik heb heel veel zin om samen met al die mooie, lieve mensen op de palen te gaan staan in het Markermeer! De sfeer zat er vorig jaar al goed in, maar dit jaar wordt sowieso nog veeeeeeel leuker!

Ik hoop velen van jullie te zien op de 23ste van juni, we gaan er een feestje van maken!

Liefs van Isa x

Wil je Isa steunen? Dat kan hier via haar persoonlijke pagina.
Wil je ook meedoen aan Last Man Standing? Meld je hier aan.