Actieheld Mandy: "Ik ga voor mijn dochter op die paal staan." 

23-04-2018 | 11:51

Net zoals vorig jaar doe ik dit jaar weer mee met Last Man Standing. Ik hoop dat we dit jaar weer zo een grote impact hebben als vorig jaar. Dat we met deze actie iets kunnen betekenen voor schoolgaande kinderen, dat docenten leren waar ze op moeten letten en hoe ze kunnen handelen als ze te maken krijgen met psychisch kwetsbare kinderen. Het taboe rondom psychische problemen moet worden verbroken.

Ikzelf heb al 18 jaar te maken met psychische problemen. School is een belangrijke factor in het vroeg signaleren van psychische problemen. Op school heb ik duidelijke signalen gegeven die of werden genegeerd, of niet werden herkend door mijn docenten. Daardoor liep ik op jonge leeftijd al de noodzakelijke hulpverlening mis. In die jaren zijn die psychische problemen steeds meer mijn eigen geworden en leefde ik van crisis naar crisis, tot meerdere opnames. Nu ben ik na 11 jaar therapie 'uitbehandeld' en moet ik met mijn problemen leren leven, wat moeilijk is.

Als 28 jarige moeder van een 5 jarige dochter, een schoolgaand KOPP kindje, vind ik deze actie van MIND nog belangrijker. Daarom ga ik voor mijn dochter op de paal staan. Nu ben ik open over mijn psychische problemen. Ik maak er geen geheim van waar ik mee zit, mijn gedachtes en wat ik heb meegemaakt in mijn leven. Deze openheid wordt misschien niet altijd gewaardeerd, maar ik heb daardoor wel de goede mensen om mij heen. Voor mijn dochter hoop ik dat ze ook open durft te zijn over haar gevoelens en de dingen waar zij mee zit, ook in de klas. Ik wil niet dat ze net zoals ik die eenzaamheid moet verdragen uit schaamte en dat ze zich een buitenbeentje voelt. Het allerlaatste wat ik wil is dat ze dat moet meemaken wat ik heb moeten meemaken.

Wil je Mandy steunen? Dat kan hier via haar persoonlijke pagina.
Wil je ook meedoen aan Last Man Standing? Meld je hier aan.