Actieheld Sannah: "Don't let them lose their mind, time for change!"

Normal 6aaa9e32654e77c14bbb442e3c43c8f6e7e52055
22-05-2018 | 08:55

Hallo allemaal,

Mijn naam is Sannah en ik wil jullie graag vertellen wat mij er toe heeft bewogen om me in te zetten voor deze actie.

Toevallig zag ik laatst op social media de actie ‘Last man standing’ van de organisatie ‘MIND’ voorbij komen. Ik wist gelijk dat ik graag een steentje bij wilde gaan dragen aan deze toffe actie. Al het geld dat hierbij opgehaald wordt gaat dit jaar naar ‘MIND Young Academy’. Dit is een project op middelbare scholen om te zorgen voor meer openheid over psychische klachten.

Ik wil me graag sterk maken voor 'MIND', omdat ik uit ervaring weet hoe lastig het is om over je eigen psychische klachten te praten. Er heerst helaas nog een grote taboe op het delen van je eigen mentale welzijn. Zeker onder jongeren heerst er nog veel schaamte en angst voor onbegrip.

Zelf begrijp ik dit maar al te goed en daarom ben ik zo blij dat hier nu iets mee gedaan wordt.

Toen ik op de middelbare school zat voelde ik me vaak onbegrepen en alleen. Toen het berg afwaarts ging zonderde ik me dan ook steeds meer af van mijn klasgenootjes,(ik probeerde de brok in mijn keel door te slikken en de dagen vol te maken tot ik weer naar huis kon. Later werd ik zelfs fysiek ziek van alle stress, hoofdpijn, buikpijn, verlaagde weerstand, verkouden, grieperig... etc.)  omdat ik bang was voor hun meningen en ik me schaamde voor mijn situatie.

Tegenwoordig weet ik hoe belangrijk en fijn het is om hierover in gesprek te gaan. Iedereen heeft wel iets waar hij/zij mee worstelt en door te delen komt er meer begrip en steun voor elkaar.

Door middel van het project 'MIND Young Academy' hoop ik dat mensen meer met elkaar in gesprek gaan over het hebben van psychische klachten en dat jongeren de ruimte krijgen en nemen om over dit soort lastige, maar zeer belangrijke onderwerpen te praten met elkaar. Durf te delen, want pas wanneer anderen jouw verhaal kennen kunnen ze begrip tonen en steun bieden. Samen staan we sterk! 'Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder'.

Ik denk dat dit project jongeren van nu een hoop kan brengen en hoop dus dat ik hier een bijdrage aan mag leveren!

Daarom probeer ik zoveel mogelijk geld op te halen en ga ik op 23 juni (samen met + 250 anderen) op een paal staan in het Markermeer om in actie te komen voor een mentaal gezonde jeugd. Want wij maken ons zorgen over het groeiend aantal jongeren met psychische problemen. Over het gebrek aan aandacht hiervoor. Over het tekort aan hulp. En over het aantal zelfdodingen.

Samen staan we sterker!

Wil je Sannah steunen? Dat kan hier via haar persoonlijke pagina.
Wil je ook meedoen aan Last Man Standing? Meld je hier aan.