Actieheld Patricia: "Ik sta voor mijn eigen held, mijn lieve dochter Dalisay"

12-03-2019 | 14:23

If you can dream it, you can do it!

Vol bewondering stond ik vorig jaar langs de kant om de deelnemers aan te moedigen en was onder de indruk van de wilskracht van de deelnemers, maar ook van de fijne sfeer. We hebben toen mooie gesprekken gehad met mensen die allemaal staan voor een mooi doel: het voorkomen van psychische problemen bij jongeren.  Maar ook de schrijnende verhalen van mensen die nog midden in hun strijd zitten hebben me toen geraakt. Dit moet toch echt voorkomen worden! Jongeren moeten genieten en gelukkig zijn. Toen wist ik het zeker! Ik dacht volgend jaar sta ik op die paal en ik heb me ook direct ingeschreven.

Nu ben ik gevraagd om een stukje te schrijven als held van de week, maar een held voel ik mij zeker niet. Voor mij zijn alle mensen die zelf nog enorm vechten tegen hun ziekte een held. Want ik zie ze struggelen en strijden en weet dat het niet makkelijk voor ze is, maar ze geven niet op en strijden dapper door.

De reden dat ik op die paal wil gaan slaan is met name voor mijn eigen held, mijn lieve dochter Dalisay welke helaas de strijd van haar psychische problemen verloren heeft. Op haar 13e kreeg ze anorexia en later werd ze ook depressief en suïcidaal. Uiteindelijk heeft ze helaas in mei 2017 op 15 jarige leeftijd zelf besloten uit het leven te stappen, op zoek naar haar bevrijding. We hebben van dichtbij dus meegemaakt hoe moeilijk deze strijd is geweest voor haar, maar ook voor ons als gezin en onze naasten. Dit gunnen we niemand! En moet echt voorkomen worden.

Onze dochter was zo sterk en bleef strijden, maar helaas was deze strijd te zwaar voor haar. Tijdens haar strijd stond ze altijd klaar voor anderen en had ze mooie dromen en doelen om te zorgen dat dit anderen niet zou overkomen. De laatste momenten dat we bij haar waren zei onze zoon “we moeten haar kracht en haar dromen en doelen gebruiken om hier sterker uit te komen en te zorgen dat ze nooit meer vergeten wordt!” En we wisten op dat moment dat hij gelijk had. Wij proberen nu met haar in ons hart deze doelen en dromen waar te maken en daarom zijn wij stichting Dalisay Recovery gestart. Via onze stichting willen we mensen met een eetstoornis en aanverwante problematiek bij elkaar brengen en ondersteunen op basis van ervaringsdeskundigheid.  En daarom staan we daar straks ook als team. Om taboes te doorbreken en psychische problematiek bespreekbaar te maken. Want er is nog te veel schaamte en onwetendheid.

Door kennis te delen en open te zijn over ons verhaal hopen wij anderen te inspireren en meer verbinding te vinden in de zorg. Want dit kan je niet alleen! Jongeren moeten weten waar ze terecht kunnen en dat ze zich niet hoeven te schamen voor hun problemen. Neem iemand in vertrouwen en vraag om hulp! Je bent het waard!

We hebben inmiddels al 12 teamleden en daar zijn we super trots op! We verwachten een mooie dag, met een lach, een traan, emoties, verbinding en kracht.  Het zal zeker niet makkelijk worden, maar samen staan we sterk! En wil je ook nog meedoen met ons team? Je bent van harte welkom! En natuurlijk hopen we een hoog bedrag op te halen voor dit mooie doel! Dus elke donatie is van harte welkom! Alle beetjes helpen!

De mooiste reactie tot nu toe is voor mij de volgende:

“Ongelooflijk krachtig hoe jullie anderen helpen en steunen, ondanks jullie grote gemis. Dalisay is supertrots op jullie! Stay Strong en Last Man Standing horen helemaal bij elkaar. Heel veel succes! “

Zo voelt het ook voor mij, Want ondanks de pijn en het verdriet proberen wij er altijd het positieve uit te halen en ook door te geven aan de lieve jongens/meiden en hun naasten die inmiddels aan onze stichting verbonden zijn, En hopelijk kunnen we er nog veel meer ondersteunen en inspireren om ook kracht en zelfliefde te halen uit de nare momenten. Want iedereen is het waard en hoop doet leven! Stay strong!

Wil jij Patricia steunen? Ga dan naar haar actiepagina