Actieheld Joost: “We all have to fight our own battles”

Normal e217d50a84f5ca259b2bf41d2269958d2f8efef4
17-05-2016 | 16:05

Joost gaat op 28 mei meedoen met de 12 km Obstacle Run van Mud Masters lopen om geld in te zamelen voor YOUNG MIND Academy. Wij spreken Joost persoonlijk over zijn actie en waarom hij meedoet.

  • Wat is jouw motivatie om geld in te zamelen voor Fonds Psychische Gezondheid?

“Drie jaar geleden ben ik door een hernia gedeeltelijk verlamd geraakt. Door hard te trainen ben ik hier grotendeels van hersteld. Eleanor heeft mij hierover geïnterviewd terwijl ze zelf worstelde met een ernstige depressie. Er is een enorm respect naar elkaar toe en toen Eleanor me uitnodigde om mee te doen aan de 12 km Mud Masters run voor Fonds Psychische Gezondheid heb ik geen moment getwijfeld. We all have to fight our own battles, maar als je weet dat er mensen achter je staan die je steunen kan dat net dat extra stukje motivatie zijn wat je op dat moment nodig hebt. De run doe ik om mijn respect en steun aan Eleanor te laten zien, maar ook omdat ik hoop dat door aandacht te besteden aan depressies, er meer bewustzijn komt bij jongeren. Hopelijk wordt het probleem daardoor eerder aangepakt en doorbreken we daarmee het taboe. Ook vind ik Obstacle Runs gewoon enorm leuk!”

  • Welke donatie had je niet zien aankomen?

“Niet zo zeer één donatie die ik niet zag aankomen maar eentje waarvan ik zeker wist dat het zou komen. De donatie van mijn ouders, gedurende mijn gehele revalidatie hebben ze constant voor me klaar gestaan en alles voor me gedaan wat ze maar konden doen. Voor hun steun, maar ook voor hun donatie ben ik ontzettend dankbaar. Wat bij mij voor de meeste donaties zorgt, is volgens mij te danken aan mijn revalidatie. Ik heb, toen ik verlamd raakte, als doel gesteld om de halve marathon te lopen. Tweeënhalf jaar later is dit mij gelukt. Ik merk dat mensen daar veel respect voor hebben. Ik hoop dan ook dat er nog vele donaties zullen volgen.”

  • Wat is de leukste reactie die je hebt ontvangen tot nu toe?

“De mooiste reactie komt toch van Matthew, mijn beste maat en Eleanors broer. Hij vindt het fantastisch en is enorm trots. Het is niet één enkele reactie van hem die bijzonder is, maar hij laat vaak merken hoe trots hij is op zijn zusje, mijn fysieke herstel en dat Eleanor en ik samen met vele anderen deze uitdaging aan gaan voor Fonds Psychische Gezondheid.”

  • Welke tips heb jij voor andere actiestarters?

“Maak veel gebruik van social media en probeer je actie onder de aandacht houden.”

Tekst: Eleanor Crick     

 13076976 1186476108059612 2097110445352203713 n