VriendenLoterij vervult hartenwens Stefan uit Roden

Normal 9917a4e30e65d21bb54120ba89e816a684f9ea6e
02-08-2016 | 08:37

Amsterdam, 1 augustus 2016 – Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Stefan Wendel uit Roden. Fonds Psychische Gezondheid, waar Stefan vrijwilliger is, deed een aanvraag bij het VriendenFonds voor een sprookjesachtig weekend weg naar de Efteling met zijn vrouw en drie kinderen.

Iris Nijkamp, communicatiemedewerker bij Fonds Psychische Gezondheid: “Wij vinden Stefan een ontzettend moedig, bijzonder mens en een inspirerende vrijwilliger. Hij heeft een bewogen periode achter de rug, waarin hij zijn vader verloor door zelfdoding. Stefan kampte de laatste tijd met depressies. Om deze periode achter zich te laten, is Stefan een actie gestart voor ons project 'Help depressie de wereld uit'. Hij heeft een team opgezet om mee te rennen in een marathon in november. Inmiddels blaakt Stefan weer van de energie! En dat vertaalt zich naar een enorme dosis enthousiasme en inspiratie voor anderen. Na alle gebeurtenissen van de afgelopen tijd gunt Stefan zijn gezin een fijn weekend weg. Dankzij het VriendenFonds kunnen we Stefan en zijn gezin een sprookjesachtig weekend naar de Efteling aanbieden.”

Stefan Wendel: “Dit weekend weg betekent ontzettend veel voor mij en mijn gezin. Een familielid met een depressie trekt een hele zware wissel op de rest van het gezin. Daarom vind ik het ontzettend fijn dat ik mijn waardering aan hen kan tonen met dit bijzondere weekend weg. Want dat verdienen ze!”

VriendenFonds vervult hartenwensen

Twee keer per jaar kunnen goede doelen, clubs en verenigingen verbonden aan de VriendenLoterij of andere organisaties met een ANBI of SBBI-status een aanvraag doen bij het VriendenFonds om iemand binnen de organisatie een steuntje in de rug te geven of in het zonnetje te zetten. Het VriendenFonds beoordeelt de aanvragen en schenkt een aantal organisaties een financiële bijdrage om de hartenwens van deze persoon te realiseren. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds


EINDE PERSBERICHT


Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Voor meer informatie en/of interviewaanvragen met één van de betrokkenen kunt u contact opnemen met:

VriendenLoterij, afdeling Communicatie

T: 020 – 5737 677

E: pers@vriendenloterij.nl

Beeldmateriaal:

Helemaal onderaan dit bericht vindt u een link naar beeldmateriaal van de uitreiking. Dit hoge resolutie beeldmateriaal is rechtenvrij voor publicitaire doeleinden te gebruiken.

Fotobijschrift:

De hartenwens van Stefan Wendel uit Roden gaat in vervulling dankzij een aanvraag van Fonds Psychische Gezondheid bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij.  

Over de VriendenLoterij

De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven kunnen leiden. Ook steunt zij mensen in hun ambitie om een bijdrage aan de maatschappij te leveren. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk. Deelnemers van de loterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel mee te spelen. Inmiddels speelt bijna een half miljoen Nederlanders mee voor 49 goede doelen en ruim 3.200 clubs en verenigingen in Nederland. Sinds 1998 is ruim 730 miljoen euro aan goede doelen geschonken. Organisaties zoals KWF Kankerbestrijding, Fonds Gehandicaptensport, Alzheimer Nederland en Jantje Beton ontvangen jaarlijks een bijdrage. www.vriendenloterij.nl