Actieheld Peter: "Ik heb proberen te begrijpen wat een depressie precies inhoudt"

31-08-2016 | 11:31
  • Wat is jouw motivatie om geld in te zamelen voor Fonds Psychische Gezondheid?

Ik ben in november 2014 mijn neefje van achttien jaar verloren aan zelfdoding. Mijn neefje heeft langere tijd last gehad van depressies die voor velen onzichtbaar waren. Dit is mijn motivatie om mij in te zetten voor het Fonds Psychische Gezondheid. In de periode na het overlijden van mijn neefje heb ik proberen te begrijpen wat een depressie precies inhoudt en mij gerealiseerd dat je eigenlijk heel erg alleen op de wereld kan zijn, ook al lijkt het je vaak voor de wind te gaan. Door mijzelf hier meer in te verdiepen ben ik erachter gekomen dat het erg belangrijk is dat je op elk moment wanneer er behoefte aan is, over gesproken kan worden. Dit is van belang omdat het zo een groter maatschappelijk en breder draagvlak krijgt in de toekomst, waardoor hopelijk meer mensen preventief geholpen kunnen worden. Ook hoop ik doordat het in de toekomst maatschappelijker breder wordt gedragen, wij mensen met een depressie misschien beter kunnen helpen er mee om te gaan in de periodes dat het wat donker is.

  • Welke donatie had je niet zien aankomen?

Ik vind het lastig om te zeggen welke donatie ik niet zag aankomen, ik vind het heel mooi om te zien dat donaties vanuit meerdere hoeken komen, zoals; directe familie, familie van mijn neefje, vrienden, vrienden van vrienden, collega’s, leveranciers van mijn werk etc. Tot dusver zijn er al 56 donaties gedaan, ik was er van onder de indruk dat er op zo’n korte termijn al zoveel donaties gedaan waren. Hetgeen wat ik met deze marathon lopen wil bereiken, heb ik hierdoor al deels bereikt, namelijk het onder de aandacht brengen van depressie en een leuk geldbedrag ophalen voor onderzoek naar depressie.

  • Wat is de leukste reactie die je hebt ontvangen tot nu toe?

Elke reactie die ik krijg over mijn deelname aan de hele marathon voor het goede doel vind ik super leuk! Allemaal oprecht geïnteresseerde reacties over het bedrag waar ik al op zit en over het trainingsschema en waar en wanneer enz. kortom alle reacties zijn super!

  • Welke tips heb jij voor andere actiestarters?

Zet je actiepagina van te voren goed in elkaar met een duidelijke boodschap en zorg dat je af en toe even een update doet. Mensen blijven het op die manier voorbij zien komen en mensen die gedoneerd hebben waarderen het ook dat je ze betrekt in het proces naar je doel toe! Een deel van je  doel is natuurlijk mensen bereiken, dat doe je door mensen betrokken te maken bij je actie waardoor er anderen zijn die het ook weer delen!