Blue Monday Run in lockdown

23-12-2021 | 16:45

Pittige tijden en kijken naar wat er wel kan

 

Het zijn pittige tijden. We zitten opnieuw in een lockdown. Terwijl we allemaal juist zo verlangen naar leuke dingen doen, samen met anderen. Het is echt een flinke uitdaging. En zeker voor mensen die al worstelen met sombere gevoelens en depressie zijn deze tijden heel zwaar… Juist in deze intense tijd is het daarom belangrijk om te (blijven) bewegen… tégen depressie en vóór mentale gezondheid.

 

Gelukkig is het nog wel mogelijk om - alleen of samen met iemand anders - naar buiten te gaan. En op Blue Monday, maandag 17 januari -  zogenaamd de meest depressieve dag van het jaar - organiseert Stichting MIND de MIND Blue Monday Run. Doel van deze sportieve uitdaging is om in beweging te komen voor jezelf, maar ook voor een ander. Want jij kunt met jouw deelname donaties ophalen, om mensen met depressie te ondersteunen.

 

Jouw inzet

MIND besteedt de donaties aan een nieuw project dat zich volledig gaat richten op de preventie van psychische problemen bij met name jongeren. Onderdelen hiervan zijn het aanbieden van hulp via een directe hulplijn, het geven van gerichte informatie en de mogelijkheid voor onderlinge steun voor iedereen in Nederland. We willen dat niemand er alleen voor staat. 

 

Doe ook mee

Met jouw deelname zorg je voor meer begrip voor mensen die last hebben van somberheid en depressie. Én je werkt tegelijk ook nog eens aan je eigen fysieke en mentale gezondheid door lekker buiten te bewegen!

De tijd rond kerst en oud-en-nieuw is de perfecte tijd om alvast in beweging te komen. Ga naar buiten en maak je hoofd leeg. Of ga gewoon ’n stuk wandelen met een vriend of vriendin. Mooie kans om bij te praten of om elkaar beter te leren kennen…

 

Hardloophesje

Als je minimaal 15,- euro aan donaties ophaalt, ontvang je een mooi hardloophesje van MIND! Wil je er zeker van zijn dat je dat hesje krijgt? Geef dan het goede voorbeeld: Maak meteen een actie aan en doneer zelf alvast 15,- euro! Wij sturen jouw hesje uiterlijk in de week van 10 januari toe.

 

Ga ervoor!

Met jouw oproep om te doneren zorg je voor meer begrip in de samenleving voor mensen die last hebben van somberheid en depressie. Én je werkt tegelijk ook nog eens aan je eigen fysieke en mentale gezondheid door lekker buiten te bewegen. 

Meer info en aanmelden: mindbluemondayrun.nl

Namens MIND: Veel dank alvast voor jouw inzet en veel plezier met buiten bewegen :D