Ondanks beperkingen een heel mooie editie van de MIND Blue Monday Run

18-01-2022 | 17:45

Meer dan 400 mensen kwamen op Blue Monday, dit jaar op maandag 17 januari, in beweging tijdens de vijfde editie van de MIND Blue Monday Run. 

 

Sommige deelnemers deden hun run al op zondag, in verband met werk. En andere hardlopers en wandelaars begonnen al ’s ochtends vroeg of juist in de middag of avond. Gedurende de hele dag kregen we bij MIND berichten van deelnemers die hun doel behaald hadden.

Veel mensen deden mee met een motivatie vanuit ervaringen met somberheid en depressie. Van henzelf, of van vrienden of familieleden met mentale klachten. Zo liep Jacques Amkreutz 60 kilometer hard voor zijn zoon.

“Het is ontzettend belangrijk, ook voor jongeren, om over je psychische gezondheid te kunnen praten. Ik wil dat dat bereikbaar wordt voor iedereen!"

MBMR Jacques Amkreuz en vriend2
Jacques Amkreutz (rechts) liep 60 kilometer tijdens de MIND Blue Monday Run.
 

Koningin Máxima roept op om te bewegen

Ook Koningin Máxima maakte een wandeling vandaag in het kader van Blue Monday. Via Instagram riep ze anderen ook op om in beweging te komen voor hun mentale gezondheid: "Bewegen is goed voor je fysieke maar ook voor je mentale gezondheid."

 MBMR Koningin Máxima
Koningin Máxima deelde haar wandeling via Instagram.

Initiatiefnemer Stefan Wendel deed voor de vijfde keer mee

Stefan Wendel nam 5 jaar geleden het initiatief voor de MIND Blue Monday Run, om aandacht te vragen voor depressie. Natuurlijk deed hij ook weer mee dit jaar. Al kon hij dit keer vanwege een blessure niet hardlopen. Hij heeft samen met zijn goede vriend Herman Weesies gewandeld. 

Stefan Wendel (links) wandelde 4 mijl om aandacht te vragen voor depressie.
 

Studentenvereniging A.S.C./A.V.S.V. uit Amsterdam

In totaal 76 deelnemers van de studenten van studentenvereniging A.S.C./A.V.S.V. uit Amsterdam deden in kleine groepjes mee om aandacht te vragen voor de mentale gezondheid van studenten: "Door mee te doen aan deze actie hopen wij mentale welzijn van studenten onder de aandacht te brengen en ons samen in te zetten voor de preventie van psychische problemen bij jongeren."

MBMR studenten Amsterdam
Studenten uit Amsterdam vragen aandacht voor de mentale gezondheid van jongeren.
 

Bedankt voor jullie steun!

En zo waren er nog honderden andere deelnemers én donateurs, allen met hun eigen verhaal, die zich vandaag allemaal inzetten tegen depressie en voor mentale gezondheid. We zijn alle deelnemers en alle donateurs, aanmoedigers en delers heel erg dankbaar voor alle steun! 

Foto's van deelnemers

Veel deelnemers hebben zelf foto's op hun sociale media gezet en ons daarbij getagd. Een aantal anderen hebben foto's gemaild. Een selectie daarvan zie je hieronder. 

  

    

Slotnoot van Sabina

De gesprekken die ik met deelnemers en donateurs heb gehad waren soms erg emotioneel, maar daarom des te belangrijker. Het is echt bijzonder om de MIND Blue Monday Run voor MIND te mogen coördineren. Samen maken we somberheid en depressie beter bespreekbaar en dat is wat mij betreft de kern van de MIND Blue Monday Run. Veel dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen! Het is mijn ambitie om deze sportieve actie ieder jaar verder te laten groeien. Als je wilt kun je je nu al direct aanmelden voor de MIND Blue Monday Run 2023! Heel graag tot de volgende keer.