Actieheld Cynthia: "Ik vind dat depressie meer bespreekbaar moet worden."

Normal a01dcb42ea89cee2a52031094852a5af9b267b16
16-01-2017 | 12:18
  • Wat is jouw motivatie om geld in te zamelen voor MIND?

Mijn motivatie om geld in te zamelen voor MIND is omdat ik het belangrijk vind dat depressie meer bespreekbaar moet worden. Tot op heden blijft het een onzichtbare niet begrepen ziekte, en dit alleen al kan voor ergere depressies zorgen bij mensen met een depressie. 

Het gevoel niet begrepen te worden is een vreselijk gevoel, er wordt zelfs hard tegen opgetreden in sociale omgeving, er worden dingen gezegd die pijn doen. Gelukkig heb ik zelf geen ervaring met depressie maar ken wel veel mensen die het wel ervaren, en ook ik heb er moeite mee gehad om dit te begrijpen, juist omdat dit zo moeilijk is voor iemand die heel anders in het leven staat wil ik er voor strijden dat dit beter bespreekbaar wordt gemaakt.

  • Wat is de leukste reactie die je hebt ontvangen tot nu toe?

Er is niet 1 leuke reactie die eruit springt, ik vind namelijk alle reacties die ik hier op krijg leuk. De meeste mensen die reageren zien uiteraard ook dat het anders kan en eigenlijk ook moet, en steunen mij door een donatie te doen.

  • Welke donatie had je niet zien aankomen? 

De eerste dagen kreeg ik achter elkaar donaties, en daar zag ik de meeste niet van aankomen, ik was bang dat mensen al gauw zouden denken OH daar komt weer iemand die geld vraagt voor een goed doel. Gelukkig heb ik daar weinig van gemerkt want er zijn een aantal mensen die gelijk een donatie hebben gedaan, en van iedereen vind ik het gewoon supergaaf dat ze mij steunen op deze manier.

  • Welke tips heb jij voor andere actiestarters?

Tips voor andere actiestarters zijn om regelmatig na te denken waar we onze site nog kunnen promoten. Ik maak zelf regelmatig een item aan op het intranet van mijn werk, zodat mensen die nog twijfelen herinnerd worden aan het goede doel.

Ook vertel ik regelmatig dat ik de halve marathon ga lopen en waarvoor, in de hoop dat mensen mijn pagina willen bezoeken en willen doneren. Sommige mensen vinden het donatiegebeuren via internet niet prettig en heb daarom een spaarpot gemaakt waar ze evt ook een kleine donatie kunnen doen, deze zal ik dan uiteraard zelf doneren wanneer hij vol is.

Bekijk hier de actiepagina van Cynthia.