Actieheld Saskia: "Ik zet mijn passie in voor het voorkomen van iets wat mij enorm veel verdriet gaf."

Normal 40b5555d1e5a126825678ac8f4e8cc991d3a03d8
20-01-2017 | 10:37
  • Wat is jouw motivatie om geld in te zamelen voor MIND?

Ik heb zelf jarenlang periodes gehad van depressies en ik blijf daar de rest van mijn leven gevoelig voor. Ook ken ik veel mensen die ermee te maken hebben gehad. Doordat ik er zelf vrij open over was waren er ook mensen open naar mij toe erover en zo merkte ik dat het meer voorkwam dan het lijkt. Ook mensen waarvan je het niet verwacht. Het gaf mij ook het gevoel niet de enige te zijn. 

Daarnaast ben ik mijn broer verloren aan suïcide vier jaar geleden. Hij had de ziekte schizofrenie en werd na zijn laatste psychose erg depressief. Hij gaf de dag ervoor aan mij toe nooit stil te hebben gestaan hoe vreselijk een depressie eigenlijk voelde. Hij wist zich geen raad ermee en koos voor een andere uitweg.

Het is een rot ziekte, want er bestaat geen medicijn die het zomaar doet verdwijnen. Natuurlijk heb je medicatie die het voor sommige mensen dragelijker maken, maar dat werkt niet voor iedereen even goed en vaak duurt het ook even voordat het überhaupt iets doet. Bij mij werkte het minder goed en ik heb meerdere soorten moeten uitproberen. Gelukkig kwam ik achter dat naast de combinatie medicatie (die een beetje werkte) en praten (zover dat lukte), maar vooral ook sporten, met name hardlopen, mij enorm goed hielp. Sinds 2006 ben ik depressie-vrij, maar ik loop nog steeds hard. Reden genoeg om mijn passie in te zetten voor het voorkomen/bestrijden van iets wat mij enorm veel verdriet gaf. 

  • Wat is de leukste reactie die je hebt ontvangen tot nu toe?

Die heb ik eigenlijk niet. Ik vind alle reacties die ik ontvangen heb erg leuk. Ik krijg veel steunende reacties en dat is erg fijn.

  • Welke donatie had je niet zien aankomen?

Een donatie van iemand die ik zelf persoonlijk niet ken, maar mijn actie via Facebook had gezien. Dan weet je dat je actie zich verder spreidt dan alleen je eigen omgeving.

  • Welke tips heb jij voor andere actiestarters?

Blijf over je actie praten, blijf je actie delen, blijf erover schrijven....spread the word!

Bekijk hier de actiepagina van Saskia.