Actieheld Pepijn: "Zes maanden geleden was ik nog game verslaafd en had ik een hekel aan lopen, laat staan hardlopen".

03-02-2017 | 14:50
  • Wat is jouw motivatie om geld in te zamelen voor MIND?

Wat mij motivatie geeft is dat toen ik depressief was ik het moeilijk vond om erover te praten en ik altijd dacht dat het een taboe was. Maar dat is het niet, je moet erover praten om er mee om te kunnen gaan. MIND helpt mensen dit te begrijpen en steunen ze om over depressie te praten. Ik zelf ben nog niet helemaal beter, maar ik hoop dat ik hiermee andere mensen kan helpen om depressie te verslaan.

  • Wat is de leukste reactie die je hebt ontvangen tot nu toe?

Ik vind alle reacties geweldig, alle steun. Ik ben iedereen ontzettend dankbaar dat ze dit en mij steunen. Ik heb niet specifiek één reactie die ik prachtig vind (want ze zijn allemaal positief), maar ik vind de reacties van de hardloop gemeenschap echt hartverwarmend. Alle steun en hulp hebben hardlopen voor mij leuk gemaakt en mij gemotiveerd om hier aan mee te doen.

  • Welke donatie had je niet zien aankomen?

Zes maanden geleden was ik nog game verslaafd en had ik een hekel aan lopen, laat staan hardlopen. Nu een half jaar later, 35 kilo eraf, veel fitter en bijna depressievrij hou ik van hardlopen. Ik had nooit gedacht dat ik zou meedoen aan officiële hardloop marathons. Dat vrienden, familie en dergelijke zouden doneren aan een goed doel, omdat ik daarvoor ga hardlopen had ik al helemaal nooit verwacht. Dus vind elke donatie ontzettend tof en ik ben blij dat we MIND kunnen steunen.

  • Welke tips heb jij voor andere actiestarters?

Voor iedereen die mee doet, goed bezig!!! Het is super dat je depressie onder de aandacht brengt. Probeer altijd mensen er mee te betrekken, al is het je vrienden, familie of ergens anders. Ze kunnen je steunen, ze kunnen het doel steunen en nog beter, depressie komt onder de aandacht. Ze worden geïnformeerd en dat is het aller belangrijkste.

Bekijk hier de actiepagina van Pepijn.