MIND Blue Monday Walk - Goirle

Project is afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
van totaal € 1.000 (22%)

Maandag 15 januari 2018 is het weer Blue Monday. Op deze dag organiseren wij Jeannette van Hoek en Varno Morseld, de MIND Blue Monday wandeling in Goirle (N-Br.). De afstand is ongeveer 4 km. Kom in beweging op deze Blue Monday. 

Wie loopt er met ons mee?
Wandelen is gezond, ontspannend en als je dat met meerdere mensen doet ook een sociale activiteit. Tijdens het lopen zie je mooie en interessante plekken, kun je praten met medewandelaars of kun je tot jezelf komen. Op deze – volgens deskundigen -  meest troosteloze dag van het jaar iets voor anderen betekenen voegt aan het wandelen nog een extra dimensie toe.

We hebben zelf ervaring met depressie in onze omgeving: in de familie en op het werk. Degenen die eraan lijden, zijn echt een tijd, soms jaren ‘ uitgeschakeld’ ; het lukt niet om aan het gewone leven deel te nemen. Als er dan weinig begrip is, wordt het nog zwaarder. Goedbedoelde adviezen als ‘” nou even de schouders eronder zetten, als je het wil, lukt het je wel ” zorgen voor meer afstand. Mensen met depressieve klachten raken niet zelden in een isolement. Deskundige begeleiding en contact met lotgenoten helpen wel. Ook bewegen is meestal een onderdeel van de behandeling.

Praktische info
- Locatie: Goirle, start op het Kloosterplein, verzamelen vanaf 13.40u.
- Tijdstip: 14-16 uur. Honden aan de lijn kunnen ook meelopen.
- Kosten: vrijwillige bijdrage, richtlijn 7,50 volwassene en 3,50 kinderen tot 12 jaar.

Na afloop kunnen we nog napraten in een van de sfeervolle lokaliteiten aan het Kloosterplein.

Waar doe je het voor?
Met jouw bijdrage (door mee te lopen en/of te doneren) steun je direct mensen met een depressie. Al het ingezamelde geld van deze Blue Monday Run stelt MIND beschikbaar voor het uitbreiden en door ontwikkelen van de supportgroepen van de Depressie Vereniging. In deze groepen vertellen mensen elkaar hoe zij leven met hun depressie. Zo'n groep kan een belangrijke rol (gaan) spelen in iemand zijn of haar leven. Het zorgt voor herkenning en erkenning. En het draagt bij aan herstel. 

Op dit moment zijn er al bijna 60 supportgroepen in heel Nederland. Om deze supportgroepen te laten bestaan en uit te kunnen breiden, is geld nodig. Voor € 200,- kan een persoon het hele jaar deelnemen aan zo'n groep. 

Doe je mee? Klik dan op 'start actie' en maak je eigen pagina aan! 

Iris Nijkamp

iris.nijkamp@wijzijnmind.nl

Bekijk alle donateurs
€ 25 15-01-2018 | 17:26 Dit is van 3 wandelaars, die regen en storm trotseerden! Onder leiding van Varno Morseld, hebben we een interessante wandeling gehad door Goirle en de randen ervan, grenzend aan natuurgebieden. De natuur is al aan het ontwaken: de hazelaar, bomen, mossen enz. gaan groeien en bloeien. Er waren nog enkele wandelaars bij ons, ook van hun kwamen er bijdragen voor Mind.
€ 7,50 15-01-2018 | 11:10
€ 7,50 15-01-2018 | 11:08
€ 7,50 12-01-2018 | 13:35
€ 20 10-01-2018 | 11:24